Kazincbarcika hírei

2012.02.27. 13:24

Elhunyt a kiváló művész

Kazincbarcika - Fekete lobogó a Városházán, gyászol Kazincbarcika.

Kazincbarcika - Fekete lobogó a Városházán, gyászol Kazincbarcika.Egy kiváló művész, egy szellemi városalapító, egy igazán jó ember távozott el, aki a város ikonja volt. Életének 67. évében örökre megpihent Mezey István festő és grafikusművész. Pista bácsit az egész város ismerte és szerette, nagyszerű ember, a szó legnemesebb értelmében szerény, dolgos, elismert alkotó, kiváló apuka, férj és nagypapa, aki két lábbal állt a valóság talaján. Művészi pályáját számtalan díj és elismerés fémjelzi, de mint mondta, nem ez határozta meg az életét. Sokkal inkább az, hogy az emberi értékek a helyén legyenek és nyugalomban, boldogságban alkothasson saját kedvére. Alkotásaival, munkásságával, bölcs és szerény hitvallásával olyan értékeket teremtett, melyek elévülhetetlenek. Tekintélyt és tiszteletet vívott ki nemcsak magának, hanem szeretett városának Kazincbarcikának is. Mert minden ízében szerette ezt a várost, mintahogy a város, az itt élők is nagyon szerették Őt: mércét jelentett emberségből, tehetségből, igényességből és szerénységből egyaránt.

A kéz, mely oly csodás dolgokat alkotott, az ecset, a ceruza most végleg megpihent. Mi pedig – akik ismertük és szerettük – megrendülten állunk, mert tudjuk, távozásával olyan űrt hagyott, amit lehetetlen pótolni, s már most nagyon hiányzol nekünk Pista bácsi!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!