Női kosárlabda válogatott

2024.03.26. 22:00

Völgyi Péter a szövetségi kapitány

Székely Norbert, a női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya a magyar szövetség (MKOSZ) keddi elnökségi ülésén lemondott posztjáról, a testület pedig Völgyi Pétert nevezte ki utódjának

Völgyi Péter

Az MKOSZ honlapjának közlése szerint a szövetség vezetése megköszönte Székelynek a 2017 óta elvégzett kiváló építő munkát, melynek csúcsaként a női csapat a tavalyi Eb-n negyedik lett, és már 16. a világranglistán. A beszámolóból kiderül, a szervezet a soproni olimpiai kvalifikációs torna után - melyen a magyar válogatott az utolsó játéknapon szoros küzdelemben kikapott a spanyoloktól, így lemaradt a párizsi kvótáról - hagyott időt a helyzet higgadt értékelésére, a szakmai szempontok alapos elemzésére. Székely Norbert az ülésen bejelentette, hogy lemond posztjáról, amit az elnökség elfogadott, megértve a távozó kapitány érveit, aki már a selejtezők előtt jelezte, hogy az olimpiai ciklus végeztével visszavonul a felnőtt női válogatott vezetésétől.
A szövetség vezető testülete Völgyi Péter személyében már ki is nevezte Székely utódját. Az MKOSZ a női válogatott szövetségi kapitányi pozíciójában továbbra is magyar vezetőedzőben gondolkodott - áll a közleményben. A korábban férfi szakágban magyar bajnoki címig és kupagyőzelemig jutó Völgyi Péter a DVTK Hun-Therm NB I-es női csapatával idén az Euroliga négyes döntőjének küszöbéig menetelt. A szakember tavaly az év edzője lett, miközben 2017-től az elmúlt év nyaráig az U18-as női válogatottat vezette, mellyel 2019-ben Eb-ezüstérmet szerzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!