Atlétika

2024.02.20. 11:43

Célba vette Új-Zélandot

Kollégánk fia a napokban az Ibériai félszigeten lévő Alicantéban már sokadszor tette le a névjegyét

Szaniszló Máté Alicante gyönyörű sétányán útban a célba

– A Földközi-tengerpart festői szépségű városában utcai futóversenyen indultam, a félmaratoni távra neveztem – mondta a boon.hu-nak Szaniszló Máté, akinek édesapja, Szaniszló Bálint lapunk szerkesztője.

– Alicante úgy félúton van Valencia és Murcia között, ebből a spanyol paradicsomból a kompok sűrűn járnak Algéria fővárosába, Algírba. Háromezren neveztek az eseményre, a saját számomban pedig a tizenkettedik helyet szereztem meg 1 óra 18 perces idővel és produkciómmal nagyon elégedett voltam.

Vébé az ötödik kontinensen 

A már Budapesten élő és dolgozó, harminchatodik évében lévő Szaniszló Máté ezután szerényen megjegyezte, hogy a miskolci előélete során nagyon aktív és eredményes sportolóként tartották számon, több műfajban szerepelt, ráadásul az ország legnépszerűbb szabadidős eseményein is rendszeresen pompás eredményeket ért el. 

Már családi hagyomány nálunk, hogy a feleségemmel és a testvéremmel kora tavasszal úgy zárjuk le az alapozást, hogy félmaratonon indulunk, ezzel hagyjuk magunk mögött a sivár és monoton téli hónapokat

 – folytatta az obsitos miskolci kiválóság, majd hozzátette: – Tavaly Barcelonában indultunk, most egy kicsit délebbre, igazi mediterrán, szinte mindig napos vidékre kalandoztunk. A teljesítményem nagyon jó visszajelzése annak, hogy miként sikerült az erőgyűjtésem a nyári triatlon versenyekre, mert nekem ez a fő sportágam. Hosszú lesz az idényem, ugyanis korosztályomban kvalifikáltam magam a középtávú triatlon világbajnokságra, amely decemberben az ötödik kontinensen lévő Új-Zélandon lesz. Hamarosan indulok pár hazai futóversenyen, például váltóban az ultra Balatonon és az ultra Tisza-tavi viadalon, aztán az ugyancsak itthoni triatlon küzdelmekre teszem fel a kezem, szeptembertől pedig az említett Új-Zéland, ahol mellesleg már jártam, lebeg majd a szemeim előtt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!