Labdarúgás

2024.02.15. 15:19

Amnesztiát kaptak a kövesdiek

Huszonhét fős kerettel dolgozhat az MZSFC új szakvezetője, Milan Milanovic.

Brtan (középen, kékben) a legutóbbi meccsen már kezdő volt

Fotó: Kovács Péter

Az edzőváltás után, az átigazolási időszak lejártát követően 27 fős kerettel (3 kapus+24 mezőnyjátékos) dolgozhat a Mezőkövesd Zsóry FC csapatának új szakvezetője, a szerdán kinevezett Milan Milanovic.

A 61 éves szerb tréner ugyanazzal az edzői stábbal működik együtt, mint elődje, a kedden menesztett Kuttor Attila.

Mindez azt jelenti, hogy Tóth Mihály és Elek Norbert asszisztens edzők mellett Bukta Norbert kapusedző, Bajor Richárd erőnléti edző, és Marton Szabolcs videóelemző változatlanul a kövesdi együttest segíti.

A keretben is történt néhány változás az átigazolási időszak utolsó napján. Mint arról már beszámoltunk: Zaharyval és Tordaival szerződést bontott a dél-borsodi klub, ezen kívül három, korábban szabadlistára tett labdarúgó ,,amnesztiát” kapott.

Az első edzésen

Az év első munkanapján ugyanis a horvát Marko Brtant, Ugrai Rolandot és a fehérorosz Aliaksandr Karnitskit kereten túlinak minősítette Kuttor Attila, és ezek után közölték velük, hogy nem számítanak rájuk a továbbiakban, és kereshetnek maguknak új csapatot. Ez utóbbi nem történt meg, olyannyira nem, hogy Brtan már a múlt héten a keret tagja lett, a kispadra került a Paksi FC elleni hazai bajnokin, amit 1-0-ra elvesztett a csapat, a vasárnapi, Zalaegerszegi TE FC elleni, idegenbeli, 1-1-re végződött mérkőzésen pedig már a kezdő volt. 

Vagyis Brtannak már a múlt héten ,,kegyelmet” adott Kuttor Attila, az új vezetőedző, Milan Milanovic pedig Ugrainak és Karnitskinek adta meg a bizonyítási lehetőséget. Ők ketten szerdától már a keret teljes jogú tagjaiként vettek részt az edzésen.

Az élvonalbeli bajnokság 11., utolsó előtti, kieső helyén álló MZSFC csapata ezen a hét végén szombaton, hazai környezetben játszik bajnokit, 15.30-tól a sereghajtó, a 12. Kisvárda MG gárdáját fogadják. 

Labdarúgás: az MZSFC kerete
Távozott (7 fő): Steliano Filip (romániai, még csapat nélkül), Lehoczky Roland (MTK Budapest kölcsönből vissza, onnan Tiszakécskei LC), Losontin Gergő (romániai, Illés Akadémia Szombathely, kölcsönbe), Artem Nahirnij (ukrán-magyar, Puskás AFC kölcsönből vissza, onnan Aqvital FC Csákvár), Kállai Zalán (Tiszakécskei LC, kölcsönbe), Younn Zahary (Comore-szigetek-i, francia, ?), Tordai Árpád (romániai-magyar, ?).
Érkezett (6 fő): Bőle Lukács (Paksi FC), Lucas Hedlund (svéd, Utsiktens BK), Jairo Samperio (spanyol, legutóbbi csapata: Budapest Honvéd), Szilágyi Szabolcs (Vasas FC, kölcsönbe), Szolgai Máté (szlovákiai, DAC Dunajska Streda, kölcsönbe), Szivacski Donát (Vasas FC, kölcsönbe). 
A keret tagja maradt (21 fő): Riccardo Piscitelli (olasz), Kovácsik Ádám, Juhász István, Stefan Drazic (szerb), Cseke Benjámin, Kállai Kevin, Vajda Sándor (ukrán-magyar), Róbert Pillár (szlovák), David Babunski (észak-macedón), Christian Gomis (szenegáli), Cseri Tamás, Molnár Gábor, Andrej Lukic (horvát), Szalai József, Nagy Gergő, Kojnok Zsolt, Ilia Beriashvili (grúz), Illés Bálint, Marko Brtan (horvát), Ugrai Roland, Aliaksandr Karnitski (fehérorosz).

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!