Anno

2024.05.26. 18:00

Tele volt virággal a főutca

Jó ötletnek bizonyult húsz évvel ezelőtt az önkormányzat kezdeményezése, virágokat igényelhettek a főutca lakói Miskolcon.

Gyönyörű muskátlik

Forrás: Shutterstock

Fotó: Les images de Phil

„A polgármesteri hivatal az idén is meghirdeti a „Virágos Széchenyi utca” programját"  ezek a sorok nem most, hanem éppen húsz évvel ezelőtt, 2004. május 28-án jelentek meg az Észak-Magyarországban. A cikkből kiderültek a részletek: várták a Széchenyi utca - Városház tér - Szentpáli utca - Szemere utca - Hősök tere és Uitz Béla utca között lakók, illetve az ott működő intézmények jelentkezését a részvételre. Az önkormányzat futómuskátlival beültetett 60 centiméteres műanyag balkonládákat adott azoknak, akik vállalták, hogy a ládákat kihelyezik az utcafrontra, és a virágokat folyamatosan gondozzák. A „Virágos Széchenyi utca” programra június elejéig lehetett akkor jelentkezni.

Hogy valóban virágban pompázott-e ezek után a miskolci belváros, ezt már homály fedi, de a kezdeményezés jónak tűnik két évtized távlatából.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában