boon.hu video

2024.02.21. 19:46

A diósgyőri Csipkerózsika negyedóra után ébredt - fotók, videó!

A DVTK Hun-Therm női kosárlabdacsapata a 15. perctől kezdett el ,,játszani”.

Boon.hu

A DVTK Hun-Therm női kosárlabdacsapata szerdán este hazai környezetben, az Euroliga rájátszásában, a negyeddöntő két nyert mérkőzésig tartó párharcának első meccsén a francia Villeneuve d'Ascq LM együttesével csapott össze.


Háromezer

Soha nem látott tömeg várta a mérkőzést a 2021 októberében átadott, 3396 férőhelyes DVTK Arénában. Háromnegyed órával a kezdés előtt már csak 146 jegy várt gazdára, amikor 23 perccel az ütközet előtt kijött melegíteni a hazai együttes, több százan köszöntötték a piros-fehéreket. A startig szinte minden helyet elfoglaltak a drukkerek, ám a csordultig megtelt ultra szektorral szemben azért néhány szék üresen maradt, így ha nem is volt telt ház, de valamivel több mint háromezren lehettek jelen a csarnokban, ami óriási létszám.

 

Ellentétes negyedek

A meccs az elefántcsontpari Diaby duplájával indult, majd az amerikai Burke hármasával folytatódott. Erre a szintén egyesült államokbeli Charles még válaszolt, de aztán jött Burke kettese, majd az amerikai-horvát, Zellous triplája, ami után időt kért a hazaiak szakvezetője (2-10). A szünet sem segített a DVTK-n, a franciák kezdő ötöse öt és fél perc alatt olyan viharos kezdés produkált, amilyet a piros-fehérek szerettek volna. A klasszis Burke tarthatatlan volt, hazai részről csak Charles tudta ugyanazt a magas szintet hozni, amit a Villeneuve játékosai. A 9. minutában született meg az első magyar találat, Kányási volt távolról eredményes (12-18). Ám ezt követően újra a fekete mezesek következtek, a padról érkezett Lisowa-Mbaka mutatta meg, hogy neki is megy a csúcs kosárlabda, és szűk két perc alatt megduplázta előnyét a Villeneuve (14-26).

A vendégek erős tempója, nagyobb sebessége a második játékrész elején is megvolt, és az első abszolút francia gólt, gólokat is feljegyezhettük, amelyeket Salaün szerzett (14-31). Ám amikor Lelik hármasa és Garbin duplája néhány másodperc különbséggel célba ért, időt kértek a franciák (19-31). Azonban ekkorra már a DVTK is megérkezett a meccsbe, a fehér dresszesek keményen harcoltak a labdákért, a védekezésük is feljavult, és egyre több támadásukat fejezték be pontosan, Tadic duplájával néztek be 10 alá (25-33). A 18. percben Jovanovic palánk alólija után kért időt ismét a francia csapat szakvezetője (31-35), nem véletlenül, mert már nyoma sem volt a remek dobószázalékuknak. A piros-fehérek a közönség támogatásával ,,Mélykútról” hozták vissza a meccset, a 20. percben Lelik gólja az egyenlítést jelentette (35-35), majd egy vendég büntetővel alakult ki a félidei állás (35-36).

 

Betolták a pontágyút

A harmadik menet elején egyik csapat sem robbantott, a pozíciós játékot részesítették előnyben a felek. A 23. percben Kányási triplájával ismét utol érte ellenfelét a Diósgyőr (43-43), majd a negyed közepén Charles hármasával először vezetett a meccs folyamán a házigazda (46-43). És nem álltak meg itt a piros-fehérek, a remek védekezés mellett használták a pontágyút. A 26. percben Lelik hármasa után kért időt a látogatók edzője (53-45), de a visszatérés után megint Lelik jött távolról. Extázisban tombolt a lelátó, és attól sem lettek szomorúbbak a hazai drukkerek, hogy a Villeneuve centerét, Diabyt bokasérülése miatt ölben kellett levinni a pályáról. A 29. minutában Lelik faultos kosarával már 10 pontnál is több volt a DVTK előnye (60-49), és bár ebből egy pici elfogyott a játékrész végére (60-51), de a kiváló tíz percért járt a taps a lelátóról a DVTK kosarasoknak. 

A záró etapban nagyon kapartak a fekete mezesek, és egyre közelebb lopakodtak. A 34. percben Burke gólja után kért időt Völgyi Péter vezetőedző (62-57). Nem sokkal később, 62-59-nél Tadic dobott fontosnak tűnő kosarat, majd Garbin, egy hármast (67-59). 2:24 volt hátra a meccsből, amikor Charles kerekítette 10-re a különbséget (71-61), vendég időkérést kivívva ezzel. De ez a pauza már nem segített a Villeneuve-ön, az utolsó percben felállva tapsolt, több mint háromezer ember, ünnepelve ezzel azt, hogy a Diósgyőr fél lábbal belépett a Final Fourba!
Az összességében szervezettebb, fegyelmezettebb kosárlabdát játszót, 15 perc után ébredő diósgyőriek megérdemelten nyerték meg az összecsapást.
A két győzelemig tartó párharcban a DVTK Hun-Therm vezet 1-0-ra, a két csapat a következő mérkőzést a jövő héten szerdán 20.00-tól a francia csapat otthonában játssza.

 

DVTK Hun-Therm – Villeneuve d'Ascq LM 78-66 (14-26, 21-10, 25-15, 18-15)
Miskolc, 3100 néző. V.: Jankowski (lengyel), Mendoza (spanyol), Stan (román).
DVTK Hun-Therm: Aho N. 7, CHARLES 18/3, LELIK 16/9, Jovanovic 6, Grigalauskyte: Csere: Kányási 8/6, TADIC 11, Garbin 12/6, Tenyér. Vezetőedző: Völgyi Péter.
Villeneuve d'Ascq LM: Zellous 12/6, Smalls 1, Salaün 12/3, BURKE 17/6, DIABY 11. Csere: Heriaud 2, Gueye, Lisowa-Mbaka 11, Mununga. Vezetőedző: Rachid Meziane.
Kipontozódott: Zellous a 39. percben.
Völgyi Péter: – Remek hangulatú meccs volt, jó ennyi ember előtt játszani. Az első negyedben sokkolt minket a francia csapat remek dobószázaléka, eltelt egy kis idő, amíg kellő agresszivitást tudtuk hozni védekezésben és támadásban is. Miután ez sikerült, átvettük az irányítást, és olyan sebességet tudtunk diktálni, ami mellett biztos volt, hogy ezt nem tudják tartani. A végére ez egy magabiztos siker lett, megtettük az első lépést, de a második is fontos lesz. Innentől készülünk az MTK elleni bajnokira, és a franciaországi találkozóra.
Rachid Meziane: – Jól kezdtük a mérkőzést, de egy idő után elvesztettük a koncentrációt a jelentős előnyben. A furcsa, furcsán viselkedő közönség támogatásával a hazai csapat vissza tudott jönni a mérkőzésbe, nem tudtuk a saját játékunkat játszani, emiatt nem sikerült nyerni. Gratulálok a DVTK-nak, egy hét múlva hazai pályán szeretnénk megmutatni, hogy többet tudtunk, a hibákat ki kell elemezzük, azon leszünk, hogy visszajöjjünk még ide. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!