boon.hu video

2024.01.12. 10:53

Szoboszlai Dominik a kassai tehetség kedvence (videó)

Verböczi Krisztián a kassai futballakadémia egyik legnagyobb tehetsége. A tizennégy éves fiatalember szlovák utánpótlás-válogatott, de a felnőttek között szíve szerint már a magyar színeket képviselné. A jelenlegi magyar válogatottból Szoboszlai Dominik a kedvenc játékosa. | Magyar Nemzet

Szoboszlai Dominik

Forrás: MW

Fotó: Kricskovics Antal

Szoboszlai Dominik immár évek óta a magyar labdarúgó-válogatott vezéregyénisége, akit 2020 után 2023-ban is az Év sportolójának választottak itthon. A Liverpool futballistája minden bizonnyal sokak példaképe idehaza, s még a határokon túl is. Verböczi Krisztián, a kassai futballakadémia egyik legtehetségesebb növendéke szerint Szoboszlai Dominik kiváló csapatkapitánya a magyar válogatottnak, s ha Verböczi álma teljesül, egy nap talán együtt játszhat a nemzeti csapatban Szoboszlaival.

– A kedvenc magyar játékosom Szoboszlai Dominik, jó csapatkapitány, jól buzdítja és tartja össze a játékosokat – fogalmazott a Magyar Nemzetnek Verböczi Krisztián, aki a szlovák válogatottból is a csapatkapitányt, Milan Skriniart emelte ki kedvenc labdarúgójaként.

Verböczi Krisztián előbb a kassai felnőttcsapatba kerülne be, később Szoboszlai Dominik csapattársa lenne a magyar válogatottban
Verböczi Krisztián előbb a kassai felnőttcsapatba kerülne be, később Szoboszlai Dominik csapattársa lenne a magyar válogatottban 
Fotó: Facebook/FC Kosice/Simon Pavlisin

Verböczi célja, hogy először a szlovák, majd a magyar élvonalban játszhasson, végül valamelyik topbajnokságba is eljusson. A tizennégy éves labdarúgó céltudatosságát kassai edzője, Jaroslav Kolbas is kiemelte.

– A korosztályában kiemelkedően jó, robbanékony, dinamikus játékos, az ilyen típusú focisták nagyon keresettek az átigazolási piacon. Persze még mindenben javulnia kell, főleg a fejjátékban, de taktikailag és erőnlétben is. Szerencsére nem kell külön motiválni, pontosan tudja, mit akar – mondta a szakember.

Verböczi álmában Szoboszlai Dominik csapattársa lenne

Verböczi jelenleg szlovák utánpótlás-válogatott, de lapunknak világosan megfogalmazta, hogy a jövőben másik címeres mezre vágyik.

Ha a szlovák és a magyar válogatott közül kellene választanom, akkor a magyar csapatot választanám.

Ha Verböczi Krisztián álma teljesül, és néhány év múlva valóban magyar válogatott labdarúgó lesz, még arra is van esélye, hogy a példakép, a nála kilenc évvel idősebb Szoboszlai Dominik is a csapattársa legyen.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában