Labdarúgás

2024.01.26. 10:20

Két összecsapás, majd szurkolói ankét

A labdarúgó NB II 2023/2024-es szezonjának tavaszi szakaszára készül a Kolorcity Kazincbarcika SC együttese.

Az észak-borsodi kék-sárgák a 19. fordulóban a Credobus Mosonmagyaróvár elleni hazai összecsapással nyitják majd a bajnokság második részét, február 4-én, vasárnap 14 órától. Csábi József vezetőedző alakulatában eddig az alábbi változások történtek: távozott Bencze Antal, Nicolas Morínigo, Gyurkó Máté és Szemere Balázs, a kapus Tóth  Balázs pedig az élvonalbeli Diósgyőrhöz igazolt, a piros-fehérek kivásárolták a Barcikától.

Visszatért a múlt ősszel Kozármislenyben kölcsönben lévő kapus, Megyeri Gábor, a vegyészvárosba került Dobozi Krisztián, a 19 éves belső védő előtte a romániai Sepsiszentgyörgy csapatában focizott. A támadó alakzatba egy másik romániai labdarúgót, a szintén 19 éves Patrick Ioan Gante-t szerezte meg a KBSC, a ő tavaly július óta az osztrák SV Lafnitz színeiben rúgta a labdát. Az öt NB I-es mérkőzéssel (ez Pakson volt) is rendelkező, 1998-as születésű középcsatár, Pethő Bence volt a legutóbbi, aki újként öltötte a kazincbarcikai mezt, előzőleg a szintén NB II-es Gyirmót FC-ben játszott.

11 és 14 órától

A start előtt még hátra van a főpróba, amelyet a hét végén, szombaton tartanak meg az Akácfa úti Sporttelepen. A házigazdáknál várhatóan mindenki pályára lép, aki egészséges, ugyanis két meccset is láthatnak majd az érdeklődők. A barcikaiak egyik fele 11 órától, a sportcentrum műfüves pályáján az NB III-as Termálfürdő FC Tiszaújvárossal találkozik, míg a másik része – minden bizonnyal azok, akik kezdhetnek 8 nappal később, a bajnokin – 14 órától, a KolorCity Arénal a szlovák első osztályban lévő FC Kosicével csap össze. Azonban nem csupán ez a két esemény lesz a létesítményben, ugyanis a két találkozó között, 13.00-tól 15.00-ig helyszíni bérletárusítást tartanak, a hazai jegypénztárban. Majd, a kassaiak elleni kilencven percet követően szurkolói ankéton vehetnek részt a barcikai drukkerek, 16.15-től a főépület média termében. A klub részéről Vég Csongor sportigazgató, Csábi József vezetőedző, Heil Valter csapatkapitány, továbbá a három új labdarúgó (Dobozi, Gante, Pethő) lesz jelen a találkozón. A klub tájékoztatása szerint teával várják a résztvevőket, és friss információkkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!