Labdarúgás

2024.01.08. 08:00

A DVTK az Ajax riválisa ellen játszhat Spanyolországban

Kanadai csapat is lehet ellenfele a diósgyőri együttesnek az Ibériai-félszigeten.

Az újdonsült norvég bajnok is Spanyolország déli részén készül

Fotó: AFP

A DVTK NB I-es labdarúgócsapatnál csütörtökön és pénteken orvosi vizsgálatokkal és fizikai felmérőkkel kezdődött az év, szombaton pedig hazai környezetben kezdték meg az edzéseket. A piros-fehérek programjával kapcsolatban annyi látszik biztosnak, hogy péntekig Diósgyőrben készül a csapat, és vasárnap kel útra, a dél-spanyolországi edzőtáborozásra. Ahol a tervek szerint január 15-e és 26-a között három, négy edzőmeccset játszanak. 

Korábban már írtunk arról, hogy az egyik lehetséges ellenfelük a dán bajnokság 4. helyén álló Aarhus GF csapata lehet, ám azóta kiderült, hogy január 9-től 19-ig az Ibériai-félszigeten készülő együttes január 18-án – a hírek szerint a Diósgyőrrel egy időben, ugyanazon a repülőgépen utazó – Puskás AFC ellen lép pályára, így kicsi az esélye annak, hogy 1-2 nappal előtte játszanák a Spanyolországba tervezett másik meccsüket, éppen a DVTK ellen.

Jóval valószínűbb ennél, hogy ugyanazzal a kanadai gárdával, a Vancouver Whitecaps FC-vel mérik össze erejüket, akikkel a felcsútiak is játszanak január 22-én, ugyanis az észak-amerikai ligában, az MLS-ben, a tavalyi év alapszakaszának végén a 6. helyen végzett együttes, akik a rájátszás első körében a későbbi döntős, Los Angeles FC-vel szemben maradtak alul, január 9-e és 30-a között Marbellán készülnek. És bár a cseh Sparta Praha, az osztrák RB Salzburg is Dél-Spanyolországban hangolódik januárban a tavaszra, velük aligha találkozik a DVTK, más lekötött meccseik miatt, annak viszont van reális esélye, hogy a holland Ajax elleni Európa-konferencia Liga párharcra, a nyolcaddöntőbe jutásért zajló csatára készülő norvég Bodo/Glimt ellen meccseljenek, ugyanis utóbbi együttes január 19-i Salzburg és a január 29-i Sparta elleni találkozói között még van hely egy (két) mérkőzésre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!