Labdarúgás

2023.10.10. 12:00

DVTK: ennyi jegy maradhat a bérletes elővásárlás után

A második körös DVTK – FTC jegyértékesítés csütörtökön délben indul, két platformon.

Sorakozás a DVTK – FTC meccs jegyeiért a diósgyőri stadionnál

Fotó: ÉM

Hétfőn megkezdődött a jegyárusítás a jövő hét vasárnapi, 17.45-kor kezdődő DVTK – FTC NB I-es labdarúgó mérkőzésre, a hét első három napján 12-18 óra között a diósgyőri stadionnál, a DVTK Shopban a felnőtt bérletesek vásárolhatnak fejenként 4-4 darab belépőt.

Mint arról már beszámoltunk – értesüléseink szerint – 1800 bérletese volt a múlt hónap végén a DVTK-nak, és ha minden bérletes kihasználná a 4 jegy vásárlásos lehetőséget, akkor 7200 biléta találna gazdára az első három napon, és ehhez hozzáadva a bérletesek számát, 9 ezer hely kelne el a stadionban szerda estére. Egy fontos információ: akik beállnak sorakozni, azoknak a jegyek vásárláshoz a biléták leendő tulajdonosainak a nevével, születési helyével és dátumával kell tisztában lenniük, ugyanis ezeket az adatokat kérik megadni a belépő váltásakor.

Technikai telt ház

A meccsen várhatóan technikai telt ház lesz, ami nem egyenlő azzal, hogy 14 646 férőhelyes DVTK stadionban ennyi drukker lesz jelen, és azzal sem hogy megdől a stadion nézőcsúcsa, a létesítmény 2018. május 5-i avatójának – a DVTK–Mezőkövesd Zsóry FC (0-1) – mérkőzésnek a 12 753 fős látogatottsága. Ugyanis az FTC elleni mostani mérkőzésen, az öt és fél évvel ezelőtti stadion avató bajnokihoz képest, nagyobb biztonsági zónát kell hagyni a szurkolótáborok között, részben a fővárosi drukkerek nagyobb létszámára és rendezési szempontból nagyobb kockázatot jelentő szurkolótáborukra tekintettel. A vendég drukkerek számára az eladható jegyek 10 százalékát kell biztosítania a rendező klubnak, ez várhatóan 1200 darab lesz.

Csütörtökön déltől

Mivel az össznézőszám 12 ezer körüli lehet, így jelenleg az a kérdés, hogy bérletesek jegyvásárlási akciója után mennyi biléta marad.

Ennek a száma minimum 2000 darab lesz. Úgy tudni, hogy a hétfői értékesítések során 3-400 bérletes élt elővásárlási jogával és 1500-nál kevesebb jegy kelt el. Ha kedden és szerdán is ez lesz az ütem, vagyis nem minden bérletes él az elővásárlási jogával, akkor kb. 5000 biléta vár majd gazdára, az értékesítés második körében, amikor bárki szabadon vásárolhat jegyeket.

Ez utóbbi október 12-én, csütörtökön délben, két platformon indul, egyrészt online módon a dvtk.jegy.hu internetes oldalon, másrészt személyes vásárlási lehetőséggel, a DVTK Shopban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!