Labdarúgás

2023.07.12. 19:38

A vihar vetett véget a DVTK meccsének

A szerdai második felkészülési mérkőzése félbeszakadt DVTK labdarúgócsapatának.

Szatmárinak (fehérben, elöl) alig valamivel több, mint egy félidő jutott

Fotó: Löffler Péter

A DVTK NB I-es labdarúgócsapata ausztriai edzőtáborozásának utolsó felkészülési meccsét játszotta szerda este. Azok után, hogy délelőtt 2-1-re legyőzték a cseh élvonalban szereplő SK Dynamo Ceské Budejovice gárdáját, este az osztrák első osztály tagja, az FC BW Linz ellen léptek pályára a piros-fehérek. 

Mint arról már korábban beszámoltunk: a diósgyőriek keretében történtek változások: Bánhegyi és Gera haza utazott, két fiatal viszont érkezett a DVTK utánpótlásból, egy holland és egy lengyel labdarúgó pedig próbajátékra jött. 

A diósgyőri keret Ausztriában tartózkodó tagjai közül csak a rehabilitációs munkát végző Jurek, és a sérüléssel bajlódó Bokros nem kapott ezen a napon játéklehetőséget.

Az esti meccset nem tudta lejátszani a DVTK, ugyanis a második félidő elején, vihar tört ki, a villámlás és a sűrű eső elől az öltözőbe vonultak a csapatok, és mivel bő tíz perc után sem csendesedett, javult az idő, a játékvezető véget vetett a találkozónak, 2-0-s linzi sikerrel zárult a kurta mérkőzés. 

A DVTK számára ezzel véget ért az edzőtábor érdemi része, ugyanis csütörtökre már csak a hazautazás marad. Eredetileg úgy volt, hogy pénteken érkeznek haza a piros-fehérek, de mivel csütörtökre nem találtak ellenfelet, és ezért szerdán két találkozót is vívtak, az egy nappal korábbi csomagolás mellett döntöttek. A diósgyőri együttes számára, a felkészülési meccsek sorában, már csak a jövő hét szombati, a szlovák első osztályban szereplő FC Kosice elleni hazai találkozó van hátra, a július 29-i, Puskás AFC elleni bajnoki nyitányig.


FC BW Linz (osztrák) – Diósgyőri VTK 2-0 (2-0) – a 48. percben vihar miatt félbeszakadt 
Bad Hall, 100 néző. V.: Hubinger.
FC BW Linz: Radulovic – Noss (Hadzic, 33.), Softic, Krainz, Mitrovic – Pirkl, Ronivaldo, Mensah – Brandner, Windhager, Haudum. Vezetőedző: Gerald Scheiblehner. 
Diósgyőri VTK: Sentic – Farkas D., Szatmári, Bárdos, Stephen – Vallejo, Bényei, Klimovich – Lukács D., Jurina, Pozeg Vancas. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej. 
Gólszerző: Noss (10.), Ronivaldo (20.).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!