Labdarúgás

2023.07.12. 13:04

Obounet duplájával DVTK siker

Ketten elhagyták az az ausztriai edzőtábort, négyen viszont érkezetek.

Obounet volt a délelőtti meccs diósgyőri gólfelelőse

Fotó: Ádám János

Az Ausztriában edzőtáborozó Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata szerda délelőtt a cseh első osztályban szereplő SK Dynamo Ceské Budejovice együttese ellen játszott felkészülési mérkőzést.

A találkozón nem léphetett pályára a a diósgyőrieknél a sérült Gera, aki haza utazott, illetve a fiatal kapus Bánhegyi sem, aki szintén visszatért Magyarországra, és csatlakozott a KC Kazincbarcikai SC NB II-es gárdájához, a Diósgyőr és a barcikai klub közötti kooperációs szerződés keretében (vagyis a játékjoga a DVTK-nál marad, de ettől függetlenül szerepelhet a KC KBSC-ben).

Új fiúk is érkezetek a piros-fehérekhez, a diósgyőriek utánpótlásából Kövesi Krisztián és Yevhen Leshchynskyi csatlakozott a kerethez, továbbá két külföldi labdarúgó. Közülük a 19 éves lengyel támadó, Mikolaj Krawczyk-Demczuk, aki eddig a Stal Rzeszow U19-es gárdájának játékosa volt, ha szerződést kap, akkor az új idényben elsősorban a DVTK tartalék NB III-as gárdájában juthat játéklehetőséghez. A másik új próbajátékos, a 27 esztendős holland bal szélső, Elton Acolatse, az izraeli élvonalban szereplő FC Ashdod gárdájától érkezett, ahol tavasszal hat bajokin lépett pályára.

A DVTK szerdán még egy meccset játszik, 18.00-tól, ugyancsak Bad Hallban, az osztrák élvonalban szereplő FC Blau-Weiß Linz ellen csatáznak. 

SK Dynamo Ceské Budejovice (cseh) – Diósgyőri VTK 1-2 (1-1)
Bad Hall, 50 néző. V.: Schlesinger (osztrák).
SK Dynamo Ceské Budejovice: Sípos (Andrew, 46.) – Havel (Coudek, 46.), Králik (Parízek, 59.), Broukal, Suchan – Osmancík (Bastl, 59.), Ondrásek (Hais, 46.), Cermák (Matousek, 59.), Hellebrand, Cmelík (Trummer, 46.), J. Hora (Adediran, 46.). Vezetőedző: Marek Nikl. 
Diósgyőri VTK: Danilovic (Odyntsov, 46.) – Csirmaz, Chorbadzhiyski, Célestine, Medgyes – Holdampf, Lőrinczy, Csatári (Kövesi, 70.) – Obounet, Papp M. (Acolatse, 70.), Leshchynskyi (Krawczyk-Demczuk, 70.). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej. 
Gólszerző: J. Hora (4. - 11-esből), ill. Obounet (31., 59.).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!