Labdarúgás - DVTK

2023.06.14. 07:00

Nigériai vetélytársa lehet a Fehérvár által kiszemelt diósgyőrinek

A diósgyőri labdarúgócsapat fiatal gaboni támadója nem lesz jelen a felkészülés startján.

Jurek Gábor (pirosban) jó teljesítményére felfigyeltek

Fotó: Ádám János

Már csak néhány óra és visszatérnek a közösségi élethez a diósgyőri labdarúgók, akiknek a múlt héten elkezdődött egyéni felkészülési programjuk után, az első találkozásaik csütörtökön és pénteken, a Diósgyőrben sorra kerülő orvosi vizsgálatokon és fizikai állapotfelméréseken lesznek, azt megelőzően, hogy a jövő héten hétfőn elkezdődik a közös munka.

Paksra ment

Arról már beszámoltunk, hogy Eppellel és Könyvessel szerződést bontottak a DVTK-nál, így ők nem lesznek tagjai a jövő évi keretnek, és arról is írtunk, hogy kapus poszton változás várható, mert Senkó Zsombor szinte biztos, hogy nem marad, helyette ukrán hálóőr érkezhet. A piros-fehéreknél kölcsönben szerepelt, Mezőkövesdről érkezett Cseke helyzetéről is beszámoltunk, és a szintén ,,kölcsönös”, a Puskás AFC-től érkezett Radics lehetséges jövőjét, valamint a saját nevelésű Szűcs K. helyzetét is vázoltuk. Továbbá beszámoltunk arról, hogy bosnyák csatár érkezhet, illetve, arról, hogy bal oldali védővel is tárgyaltak a diósgyőriek, akinek a szerződtetését kedden este jelentette be a Paksi FC.

Nigériai

Nem teljesen új fejlemény, de még nem látott napvilágot, hogy a piros-fehérek egy afrikai játékost tesztelgettek a bajnokság hajrájában, egy szabadon igazolható, nigériai labdarúgót. A 30 éves Eze Vincent Okeuhie legutóbbi klubja, még a tavalyi év elején, a fehérorosz Soligorsk volt, ezt megelőzően, 2017 és 2021 között a szerb csapatokban szerepelt (Cukaricki, Vojvodina, Metalac). Amennyiben a jobb oldali támadónak szerződést kínál a diósgyőri klub, akkor az afrikai játékos a saját nevelésű Jurek Gábornak lehet a vetélytársa.

Jurek

A DVTK saját nevelésű labdarúgója iránt van érdeklődés a játékospiacon, a Fehérvár FC csapata, amíg a korábban a nevében szereplő támogatója is megvolt, tapogatózott, és nem rettentette el őket a tehetség kivásárlásának árául szabott összeg, amely a támadó szerződésében szerepel. Ennek ellenére, az előző évadban remekül teljesített labdarúgónak, – aki 32 NB II-es bajnokin lépett pályára, 7 alkalommal volt kezdő, és csak 1 meccset játszott végig, 1133 perc játékideje alatt 10 gólt ért el, – a DVTK-ban maradására van nagyobb esély. Azzal együtt, hogy már hírbe hozták a KolorCity Kazincbarcikai SC NB II-es gárdájával. Információink szerint az immár 19 éves labdarúgót szeretné megtartani a Diósgyőr, a szerződését meghosszabbítanák, és amennyiben egészséges lesz, akkor az NB I-es keretben számítanának rá, ugyanis a fiatal percekért, az U20-as játékosok szerepeltetéséért az élvonalban jól fizet a Magyar Labdarúgó-szövetség a kluboknak.

Úgy tudjuk, hogy Jurek Gábor jelenleg nincs száz százalékos állapotban, és ha műteni kell, akkor a kihagyása után formába hozó meccsekre lesz szüksége.

 És itt jöhet képbe a Barcika. Ugyanis, ha az észak-borsodi gárdával kooperációs szerződést köt a DVTK (az előző évadban a Mezőkövesd volt az ilyen jellegű partnere a Barcikának), akkor lehet, hogy a sérülése után, az NB II-ben lendülhetne játékba a fiatal támadó.

Obounet nem lesz

Jérémie Obounet nem lesz jelen a DVTK felkészülésének kezdetén, ugyanis meghívót kapott a gaboni U23-as válogatottba, akikkel a korosztályos Afrikai Nemzetek Kupája 8 csapatos döntőjében vesz részt, június 24-e és július 8-a között.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!