Röplabda

2023.06.01. 14:45

Diákolimpiai országos döntő Miskolcon

Két Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei csapat vesz részt a csatározásban.

Szűcs István

Békéscsabán, a Békéscsabai Röplabda Akadémián és a BSZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium tornatermében rendezték meg a fiú és leány diákolimpia „A” kategóriás országos döntőjét az V–VI. korcsoportban.

Fotó: Bencsik Ádám

A 2022/2023. tanév IV. korcsoportos Röplabda Diákolimpia Országos Döntője 2023. június 2-4. között rendezik meg Miskolcon. Az eseményen résztvevő 8-8 leány és fiú csapat között egy kazincbarcikai és egy miskolci egységnek is szurkolhatunk.

A rangos eseményt a Magyar Diáksport Szövetség megbízásából a Vucskó Zsuzsanna vezette Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Diáksport és Szabadidő Egyesület rendezi meg. A döntő résztvevői három helyszínen – a Herman Ottó Gimnázium, a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és a Lévay József Református Gimnázium tornatermében - mérik össze tudásukat.

Három napon át

Az országos döntő 8-8 csapata két-két csoportban, körmérkőzéses formában, pénteken 11.00 órától kezdi meg a küzdelmet. A csoportokban kialakult sorrend alapján következik szombaton 10.00 órától az alsó keresztjátékok, majd vasárnap 9.00 órától jönnek az elődöntők, a helyosztók, végül pedig 13.30 órától a döntők. A leányok mezőnyében a miskolci Herman Ottó Gimnázium, míg a fiú döntőben a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola csapatának szurkolhatnak a borsodi barátok.

Az országos döntő fővédnöke Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke. A verseny védnökei: dr. Pintér Sándor belügyminiszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, dr. Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára, dr. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára, dr. György László innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár, dr. Kersch Ferenc, a Magyar Röplabda Szövetség immáron leköszönt elnöke, Bánné dr. Gál Boglárka, Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Közgyűlésének elnöke, Veres Pál, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere.

Bővebb információ kérhető Benőcs Dávid rendezvényfelelőstől, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Diáksport és Szabadidő Egyesület titkárától a 70/945-8174-es telefonszámon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!