Rali

2023.05.11. 12:24

Hajtás gondok, féltengely-törés

Négy gyorsasági szakaszt teljesített Szlovéniában Juhász Csaba és Bencs Zoltán, a célt ezúttal nem látták meg.

ME

Négy gyorsasági szakaszt teljesített Szlovéniában Juhász Csaba és Bencs Zoltán, a célt ezúttal nem látták meg.

Fotó: fuoristradaweb.com

Több más magyar kettőssel egyetemben Szlovéniában versenyzett a miskolci Juhász Csaba és navigátora Bencs Zoltán. A páros Rally Vipavska dolina aszfaltos viadalon állt rajthoz, a célba érkezés azonban ezúttal nem jött össze.

Juhászék a belvárosi gyorsasági szakaszon igyekeztek látványosan, lendületesen közlekedni a az EVO X-es Mitsubishi Lancerrel. Azt viszont nem gondolta a borsodi ralis, hogy a gyorsasági szakasz ennyire élvezetes lesz. Pedig az volt, a futam elején nagyon jól érezték magukat. A folytatás azonban már közel sem volt problémamentes.

Fotó: fuoristradaweb.com

– Sosem mentem még ezen a versenyen, ezért az első kört egy kicsit óvatosra vettem – tekintett vissza Juhász Csaba. - Aztán úgy gondoltam, hogy második alkalommal megnyomjuk egy kicsit Ez látszott is az időeredményen még úgyis, hogy az utolsó kilométert törött féltengellyel tettük meg a pályán.

Műszaki gondok

Ekkor még versenyben voltak Juhászék, később viszont már nem. A szlovén-viadal egyébként is alaposan megrostálta a mezőnyt, a huszonhét páros ugyanis nem ért célba.

– A sok visszafordító, a sok erős kanyar tönkreteszi a hajtást – indokolta a magas számot Juhász Csaba. - Gyakorlatilag a legtöbb kiesett versenyzőnek ilyen problémája volt. Nekünk is ki kell erre valamit találnunk. A negyedik gyors célja előtt törött el a jobb hátsó féltengelye a Mitsubishinek, amit kicseréltünk, de Szlovéniában nem volt engedélyezett a nálunk bevált szuperrallyzás, így nekünk akkor ért véget a verseny.

Fotó: giusyConcina

Ettől függetlenül Juhász Csaba és Bencs Zoltán már várja a következő külföldi fellépést, amely a Velenje Rally lesz. A páros számára ez lesz a 2023-as esztendő első megmérettetése a Mitropa Kupában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!