Labdarúgás

2023.05.25. 11:16

Román Kupát nyert a volt DVTK-s

A labdarúgó Román Kupa döntőjében szerdán este a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK diadalmaskodott.

Tamás Márk (középen, piros-fehér csíkos mezben) kupa-győzelmet ünnepelhetett

Fotó: szekelyhon.ro

Címvédőként lépett pályára a szerdai labdarúgó Román Kupa döntőjében a Sepsi OSK csapata. Az Univerisitas Cluj elleni meccsen sem a rendes játékidőben, sem a 2x15 perces hosszabbításban nem esett gól, így a döntés a 11-es rúgásokra maradt.

A találkozón csereként pályára lépett az egykori DVTK játékos, a magyar válogatottban is bemutatkozott Tamás Márk, aki szerdán a 85. perctől kapott bizonyítási lehetőséget. A Diósgyőr csapatát 2015 és 2020 között erősítő, bal oldali és középső védőként is szerepeltethető, most 29 esztendős játékos tavaly nyáron heteken át a DVTK-val készült, mielőtt szabadon igazolhatóként a sepsiszentgyörgyiekhez szerződött.

Tamás Márk a szerdai meccsen a 11-es rúgások során a hetedik párban lőhetett büntetőt, azok után hogy az ötös sorozat végén 4-4-e állt a pontrúgások száma, a hatodik párban pedig mindkét csapat ítéletvégrehajtója hibázott. A Sepsi OSK játékosa, a hetedik sorozat első rúgójaként a léc vágta a lasztit, és mivel a folytatásban a kolozsváriak 11-esét hárította Niczuly kapus, a piros-fehérek megnyerték a kupát: Sepsi OSK – Universitatea Cluj 0-0 - 11-esekkel: 5-4. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!