Labdarúgás

2023.04.26. 07:00

Még csak a DVTK, az FTC és a Paks helye biztos az NB I-ben

A diósgyőri labdarúgócsapat harmadikként lett tagja a jövő évi első osztályú küzdelmeknek.

A mislenyi sikerrel a DVTK lett a harmadik olyan csapat, amelyik biztosra veheti, hogy a 2023/24-es évadban az NB I-ben szerepelhet

Fotó: Homoky György

Mint arról már beszámoltunk, a Diósgyőri VTK NB II-es labdarúgócsapata – nem sokkal ezután, hogy megkapta az NB I-es klublicencet – a múlt vasárnap, a másodosztály 33. fordulójában lejátszott mérkőzésen, a HR-Rent Kozármisleny vendégeként elért 3-2-es győzelmével bebiztosította helyét a jövő évi NB I-es bajnokság 12 csapatos mezőnyében. A piros-fehérek a másodosztály tekintetében klubtörténelmi csúcsot jelentő koraisággal, öt fordulóval az idény zárása előtt mondhatják magukat első osztályúnak.

Jelen állás szerint ilyen kijelentést csak további két csapat tehet, mindketten az élvonalbeli bajnokságból. Ugyanis az NB I-ben listavezető Ferencvárosi TC és a 3. helyezett Paksi FC is annyi pontot gyűjtött már, amennyivel öt fordulóval a zárás előtt nem eshet ki a másodosztályba, és mivel a két gárdát működtető sportszervezet egyaránt rendelkezik a jövő évi küzdelmekhez szükséges klublicenccel, így nincs akadálya annak, hogy a 2023/24-es évadban a legjobbak között szerepeljenek. Szemben azzal, hogy a élvonalbeli bajnokság tabellájának 2. helyén álló Kecskeméti TE a pályán elért eredményei alapján első osztályú, ám NB I-es klublicenccel jelenleg nem rendelkeznek, így indulásuk nem vehető biztosra.

A bajnoki idény hátra lévő részében, május 27-ig válik ismertté ez NB I jövő évi tejes mezőnye, és ez idő alatt kapunk választ arra is, hogy lesz-e Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyének ősztől két élvonalbeli labdarúgócsapata, vagyis, hogy a Mezőkövesd Zsóry FC-nek sikerül-e meghosszabbítania NB I-es tagságát. Ha igen, akkor a dél-borsodiak zsinórban a hetedik, összességében a nyolcadik élvonalbeli bajnokságukat kezdhetik az új évadban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!