KolorCity-Kazincbarcikai SC

2023.02.18. 16:00

Szeretnék az észak-borsodiak, ha fordulópont lenne

Vasárnap idegenben, a Dunántúlon szerepel a KolorCity-Kazincbarcikai SC együttese.

ÉM

Nincs egyszerű helyzetben a KolorCity-Kazincbarcikai SC együttese a labdarúgó NB II-ben. Az újonc észak-borsodiak három eddigi tavaszi összecsapásukat elveszítették: előbb a Békéscsaba 1912 Előre 3-1-re nyert a KolorCity Arénában, aztán a kék-sárgák 4-0-ra kikaptak Budafokon, majd a múlt héten – szintén ismét hazai környezetben – a Credobus Mosonmagyaróvár 2-0-ra győzött Barcikán. A budafoki fiaskót követően a klub felmentette a munkavégzés alól az addigi vezetőedzőt, Varga Attilát, és a óváriak ellen Simon László asszisztens edző, videóelemző megbízott vezetőedzőként irányította az együttest. A KBSC irányítói 9 nappal Varga távozása után, most csütörtökön találták meg az utódot, mégpedig Csábi József személyében.

A korábbi tízszeres válogatott labdarúgó, UEFA Pro licenszes edző a hétvégi mérkőzésen már részt vesz, de hivatalosan február 20-ától, jövő hétfőtől veszi át az NB II-es alakulat irányítását. Ami azt jelenti, hogy a hétvégi, HR-Rent Kozármisleny elleni idegenbeli összecsapáson még a régi stáb vezeti a csapatot. Csábi József korábban dolgozott a magyar válogatottnál, valamint többek között irányította az NB I-ben a Budapest Honvéd együttesét, legutóbb pedig az NB II-ben a Szolnoki MÁV FC csapatát.

Sokat passzoló csapat

A KolorCity-Kazincbarcikai SC az NB II 24. fordulójában a HR-Rent Kozármisleny vendégeként lép pályára, vasárnap 14 órától. A két együttes fordított párosításban tavaly augusztus 21-én Szemeréék pályaválasztása mellett csapott össze, és a meccset Ádám F. gólja döntötte el a Barcika javára (1-0).

– Úgy gondolom, hogy a hétvégi mérkőzés után mindenkiben csak nőtt a vágy arra, hogy átbillenjünk a holtponton – kezdte Simon László. – A játékosok hozzáállásával eddig sem volt komolyabb probléma sem a mérkőzéseken, sem az edzéseken. Ezért a héten tovább tudtuk folytatni azt az intenzitású munkát, amit elkezdtünk korábban. Tudjuk, hogy a Kozármisleny sokat passzoló csapat, játékstílusuk a labdabirtokláson alapszik, talán ők a legtöbbet passzoló gárda a mezőnyben. Ennek tudatában készültünk a héten, tudjuk ennek az ellenszerét, s így szeretnénk megakadályozni az ellenfél folyamatos játéképítését. Nagyfokú koncentráció, fegyelmezettség és egymás kisegítése kell majd ahhoz, hogy ez megvalósuljon. Minden csapat életében vannak fordulópontok, reméljük, hogy Kozármislenyben pontot, pontokat szerzünk, s ezzel kimozdíthatjuk magunkat a jelenlegi állapotunkból.

A KBSC-nél Dvorschák és Szekszárdi T. sérülése után még nincs olyan állapotban, hogy beszálljon, de Hleba és Pálinkás is sérült, míg a csapatkapitány, Ur sárga lapok miatt eltiltott, így ő ezúttal nem lehet ott a gyepen.

A tervezett kezdőcsapat: Megyeri I. – Szemere, Szekszárdi, M., Lippai – Süttő, Ádám, Csatári, Nagy J. – Kurdics, Bacsa - Takács.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!