Jégkorong

2023.02.14. 11:42

Csütörtökön lottóznak a jégkorongos vezetők

A diósgyőriekre szombaton és vasárnap, vagy vasárnap és hétfőn két hazai meccs vár.

Tokaji Viktor vezetőedző (hátul)

Fotó: Bujdos Tibor

Az Erste Liga alapszakaszában utolsó előtti Dunaújvárosi Acélbikák csapata 3–1-es összesítéssel megnyerte a negyeddöntőért folyó párharcot és bekerült a legjobb nyolc közé.

Választanak  

Így kialakult a mezőny: Budapest Jégkorong Akadémia HC, Gyergyói Hoki Klub, DVTK Jegesmedvék (képünkön: Tokaji Viktor vezetőedző), Corona Brasov, FTC-Telekom, Sport Club Csíkszereda, Dunaújvárosi Acélbikák, FEHA19. 

– A negyeddöntő párosítását csütörtökön 10 órától készítik el az országos szövetségben – mondta Marosi Tamás, a diósgyőriek csapatmenedzsere. – A lebonyolítási forma ismert: először az alapszakasz nyertese, a Budapest Jégkorong Akadémia HC választ ellenfelet, utána a Gyergyói Hoki Klub a második, majd a DVTK Jegesmedvék a harmadik kedvezményezett, végül a Corona Brasov csapatának az a gárda jut, amelyik megmaradt. 

A párharcok február 18-19-én és 19-20-án folytatódnak az alapszakaszban előrébb végzett együttesek kétszer is pályaválasztók lesznek. Az órarendet szintén csütörtökön délelőtt határozzák meg. A továbbjutáshoz négy győzelem szükséges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!