Labdarúgás

2023.01.25. 15:34

Felkészülési mérkőzés Diósgyőrben (fotókkal, videóval)

Úgy tűnik megvan a kezdő: Hatvan percet kaptak a főpróbán, akik nagy valószínűséggel Soroksáron szerephez jutnak.

A Diósgyőri VTK NB II-es labdarúgócsapata, négy nappal a Soroksár SC elleni, idegenbeli, tavaszi bajnoki rajt előtt, szerdán kora délután felkészülési mérkőzésen fogadta a szlovák másodosztály 2. helyén álló FC Kosice gárdáját, akik négy és fél hét múlva játsszák az idei első tétmeccsüket.

A diósgyőriek főpróbáján 22 labdarúgó kapott játéklehetőséget a piros-fehéreknél, és igen nagy valószínűséggel a kezdőként pályára lépett, 60 perces meccsterhelésben részesült 11 labdarúgó indul majd csatába a vasárnap 13.00-kor startoló első tétmérkőzésen. Ugyanis nem csak az FC Kosice elleni találkozón, hanem a spanyolországi edzőtáborban német, cseh és dán élvonalbeli együttesek ellen lejátszott edzőmérkőzéseken is, szinte ugyanez a 11 kezdett, annyi különbséggel, hogy az utolsó kinti teszt találkozón nem Cseke, hanem Koman volt a kezdőben, az első kettőn pedig nem Eppel – aki betegsége miatt később utazott a csapat után, az Ibériai-félszigetre –, hanem a brazil Da Cruz volt az alapcsapat tagja.

Utóbbi még nem tekinthető a DVTK labdarúgójának, ugyanis a próbajátéka még ezen a meccsen is tartott. De nem csak ő nem, hanem a másik külföldi fiatal, a szintén 20 esztendős Obounet sem, ugyanis a gaboni labdarúgónak még nincs minden papírja rendben. Nem emiatt nem lépett pályára utóbbi játékos, hanem kisebb betegsége miatt. Rajta kívül, szintén egészségügyi okok miatt volt kénytelen kihagyni a mérkőzést a sérülése után lábadozó Holdampf. Az első keret többi tagja közül a harmadik számú kapus Bánhegyi sem játszott, hasonlóan Radicshoz és Papp M.-hez, bár utóbbi két futballista csereként bevetésre várt.

Érdekesség, hogy a vendégcsapatban, próbajátékosként szóhoz jutott a jelenleg a DVTK tartalék NB III-as együtteséhez tartozó Oláh Balázs.

A főpróbáról

A DVTK szokatlan időpontban megtartott főpróbájáról – arról, hogy a legtöbb csapat ilyenkor már a heti ritmust szem előtt tartva nem vállal edzőmeccset –, Kuznyecov Szergej, a piros-fehérek szakvezetője azt mondta, több oka is volt annak, hogy ezt a meccset betervezték. Egyrészt az, hogy a spanyolországi edzőtáborban az utolsó mérkőzést a múlt héten csütörtökön játszották, és ha az lett volna az utolsó felkészülési meccs, akkor csak 10 nap után játszottak volna a Soroksár ellen, másrészt szerette volna, ha a hazai időjárási, és pálya helyzethez is visszaszokik a csapat, harmadrészt egy nemzetközi mérkőzés mindig jó alkalom a tesztelésre.

A meccset követően a látottakról pedig a következőket mondta a diósgyőriek szakvezetője:

– Jól sikerült a mérkőzés, az első félidőt uraltuk, több helyzetet dolgoztunk ki, kicsit pontosabbnak kell lenni a befejezéseknél, de elégedett vagyok a mutatott játékkal, mind az első, mind a második játékrész tekintetében. Azt terveztük, hogy a keret egyik része 60 perces terhelést kap, a másik része 30-at. Most ugyanis már abban a hétben vagyunk, amelyik a felkészülés szempontjából a legfontosabb, hiszen vasárnap bajnoki meccset játszunk.

Diósgyőri VTK – FC Kosice (szlovák) 2-0 (1-0)

Diósgyőr, zárt kapuk mögött. V.: Farkas Á. (Punyi, Márkus).

Diósgyőri VTK: Danilovic (Senkó, 61.) – Csirmaz (Farkas D., 61.), Szatmári (Viczián, 61.), Bárdos (Szűcs K., 61.), Bokros (Medgyes, 61.) – Bertus (Koman, 61.), Bényei (Cseke, 61.), Lőrinczy (Illés B., 61.) – Gera (Jurek, 61.), Eppel (Da Cruz, 61.), Lukács D. (Könyves, 61.). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.

FC Kosice 1. félidő: Valach – Oláh B., Vesely, Krivák, Sindelar, Mizerak – Pacinda, Varga P., Jakúbek – Lacny, Liener. FC Kosice 2. félidő: Valach – Gáll, Jakubko, Sindelar, Jonec, Majdan – Volesky, Gallovic, Sovic – Sagna, Turcak. Vezetőedző: Anton Soltis.

Gólszerző Eppel (35.), Könyves (63.).

 

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!