Jégkorong

2022.10.01. 13:43

Nagyszerű volt, de pont nem járt érte

Péntek este a Macik vendége a Fradi volt a népkerti jégcsarnokban, a meccs hőse pedig Arany volt.

KT

Fotó: Bujdos Tibor

Az Erste Liga 4. fordulójának péntek esti meccsére a sokszoros magyar bajnok érkezett a DVTK Jegesmedvék együtteséhez. A meccs különlegességét ezúttal is az adta, hogy a fővárosiak soraiban és szakvezetői stábjában ,,kilóra" akadtak olyanok, akik egykor Miskolcon szolgáltak.

Mozgalmas volt

A kezdés után az FTC hosszú ideig kavart a hazai kapu előtt, mögött és mellett, a piros-fehérek sokáig keresgélték a korongot, aztán sikerült kijönniük a harmadukból. A 3. percben Kestila eladta a játékszer, Vas J. lecsapott rá, de szemből csak Aranyig jutott. Álmosak voltak a Macik, mégis Mattyasovszky került jobbról, majd Galajda balról lövőhelyzetbe és tette naggyá a portást. Nagy G. kiugrási kísérlete azért futott zátonyra, mert kisodródott, Betteridge viszont kapásból ütött, tesztelte Voris reflexét. Tóth G. akasztott a botjával, így csapata emberhátrányba került, mégis a DVTK kapuja előtt történt korongejtés. Szirányi még zúdíthatott egy nagyot, az ünnepléstől mégis messze állt. A 15. percben Voris góltól mentette meg az övéit és az első dudaszóig is mozgalmas hokit adtak elő a felek.

Megköszönte

A folytatásban Vas J. elterült a jégen, görnyedve ugyan, de a maga lábán hagyta el a küzdőteret, amelyet a műszaki személyzet vett kezelésbe. A második kis büntetést is a zöld-fehérek kapták, erre nagy fenyegetőzésbe kezdtek a diósgyőriek, cicázásukból csupán a gól hiányzott. A 27. percben potyaízű találattal jutott előnyhöz az FTC. Vorisról kiperdült a korong, Nagy G. pedig megköszönte és a ketrecbe vágta (0–1). A 30. percben Ritót vitték ki a játékvezetők, ezért társainak kellett kapaszkodniuk. Becsülettel járt a korong, rés nélkül, azaz a plusz létszámok értékesítése nem ment. Arany hol sepregetett, hol kapargatott, de védte a várát. Nem sokkal később az ötödik két perces beváltása sem sikerült, maradt az állás és a remény.

Nem ment a góllövés

A 15–23-as lőlap tudatában és áthúzódó öt a négy elleni szituációval kezdték a harmadik szakaszt a csapatok, mégis Kestila húzott el és bombázott Vorisba. A 47. percben Kestilla gáncsolt, a nullát azonban megőrizte a Telekom. Hat fradista mezőnyjátékos tévedt a jégre, újabb fór, Tokaji Viktor pedig időt kért. A hajrában romboltak a budapestiek, akik négyen voltak hat ellen, hiszen Voris is lement, ezen az estén viszont nem ment a hazai góllövés. A találkozó hőse az FTC kapusa volt, vele nem bírtak Miskolcziék.

DVTK Jegesmedvék vs. FTC-Telekom 0–1 (0–0, 0–1, 0–0)

Miskolc, 905 néző. V.: Németh M., Máhr (Váczi, Fényi S.).

DVTK Jegesmedvék: Voris (Kiss B.) – Szirányi, Vojtkó, Galajda, Miskolczi, Mattyasovszky – Shkrabov, Ilvessuo, Páterka, Razumnyak, Kuleshov – Kiss R., Illés M., Blasko, Farkas M., Lövei – Jombik, Pecsét, Ritó, Vas J. Vezetőedző: Tokaji Viktor.

FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Nilsson, Marva, Kaijser, Low, Betteridge – Boros, Sorokin, Kestila, Kulmala, Nagy G. 1 – Seregély Máté (1), Karmeniemi, Kozma, Kreisz, Tóth A. – Komáromy, Kucsma, Bán, Galántai, Tóth G. (1). Vezetőedző: Fodor Szabolcs.

Kiállítások: 4, ill. 14 perc.

Tokaji Viktor: – Izgalmas, és szoros meccs volt. Hatvan percen keresztül rengeteget tettünk a meccsbe, de emberelőnyeinket nem tudtuk gólra váltani. Domináltunk a magyar bajnok ellen, és ez jó jel. Kifejezetten tetszett, hogy nagy intenzitással játszottunk.

Fodor Szabolcs: – Nagy meccset játszottunk, és nagyon megszenvedtünk a győzelemért. A fiúk nagyon keményen megdolgoztak a sikerért. Ezért a melóért csak gratulálni tudok a csapatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!