Borsodi tehetség

2022.08.12. 19:00

Tanár, agrárkoordinátor és FIFA-jelvényes utazó

Még csak harminchat éves, de máris páratlan karrierrel dicsekedhet.

KT

A szikszói születésű Molnár Réka csaknem tíz évvel ezelőtt Egerben tett játékvezetői vizsgát, és 2019-ben csatlakozott a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei síposok népes táborához. Öt esztendővel ezelőtt vált országos kerettaggá, a FIFA-­jelvényt pedig tavaly érdemelte ki. 

Járja Európát 

– Észtországban tavaly mutatkoztam be, majd világbajnoki selejtezőt dirigáltam Azerbajdzsánban – kezdte, majd így folytatta: – Aztán további küldéseket kaptam: megjártam Moldovát, Grúziát, Portugáliát, Lengyelországot, Törökországot és Bosznia-Hercegovinát, az említett helyeken felnőttválogatott-találkozókon, korosztályos Európa-bajnoki selejtezőkön és az U17-es kontinensbajnokságon mű­köd­tem. A napokban arról ér­te­sí­tet­tek, hogy Ciprusra de­le­gáltak, a szigetországban női BL-selejtező minitornán ve­ze­tek majd. Idén tavasszal elvégeztem az MLSZ által szervezett VAR-kurzust, úgynevezett videós minősítést szereztem mind a hazai, mind a nemzetközi bajnokságokra. Itthon férfi NB III.-as és női NB I.-es meccseken fújom a sípot, a nemzetközi szinten pedig csak női összecsapásokon vagyok „döntnök”. Ami a felkészülésemet illeti: nekem nincs olyan, hogy ünnepnap, hideg vagy meleg, hó, eső vagy szikrázó napsütés, ha edzeni kell, akkor megyek, hiszen a csapatok által diktált tempót bírnom kell. 

Arra a kérdésre, hogy a kisasszonyfüleknek nem való kifejezésekkel szidják-e, így felelt: 

– Természetesen igen, de ennek a kilencvenöt százalékát nem hallom, ugyanis a játékra koncentrálok, erre összpontosítom a figyelmemet. 

Jó tudni

Molnár Réka a Miskolci Egyetemen szerezte magyar nyelv és irodalom–történelem szakos középiskolai tanári diplomáját. Budapesten él, az Agrárminisztérium Közigazgatási Államtitkárságának koordinátora. Társalgási szinten beszél angolul. Édesapja, Molnár János Gönc egykori polgármestere. 

(A borítóképen: Molnár Réka itthon és külföldön is sok találkozót dirigál | Fotó: Olvasónk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!