KolorCity Kazincbarcika SC

2022.08.14. 08:05

Magabiztosak, és szeretnének javítani

A labdarúgó NB II. 3. fordulójában vasárnap hazai pályán játszik a KBSC.

MI

Az első fordulóban elért győzelem után a múlt héten, a második körben idegenben lépett pályára a KolorCity Kazincbarcika SC NB II.-es labdarúgócsapata. Az észak-borsodiak a pontszerzés szándékával utaztak a Viharsarokba, ahol sokáig nem is volt probléma, sőt a 25. percben Heil megszerezte a vezetést a vendéggárdának. A csabaiak hamar, 3 percen belül 11-esből egyenlítettek, így vonultak a csapatok szünetre. A második játékrészben aztán, az 51. percben, Heil a kiállítás sorsára jutott, ami demoralizálta a KBSC-t, a házigazda pedig élt a lehetőséggel, olyannyira, hogy a végeredmény 6–1 lett. 

Napokkal később elemezve, milyen következtetésekre jutott ezen meccsel kapcsolatban? – kérdeztük Varga Attilát, a barcikaiak vezetőedzőjét. 

– Őszintén bevallom, szomorú voltam, de már hazafelé a buszon próbáltam elfelejteni az egészet – mondta a tréner. – Egyszerűen nem akartam molyolni rajta, hiszen ahogyan a Dorog elleni győzelmet is a helyén kezeltem, most sem estem kétségbe. 

Ezután azt vetettük fel a vezetőedzőnek, hogy az emberhátrány ellenére – vélhetően – nem szerette volna ezt az „összeomlást”, a hat kapott gólt... 

– A győzelemhez tehetségre van szükség, a győzelem megismétléséhez pedig karakterre. Ezen a napon ez hiányzott belőlünk. Szenvedéllyel, elszántsággal és fejlődési vággyal kell keményen dolgoznunk a jövőben – nyilatkozta minderre Varga Attila. 

Erős kerettel 

Mindezt követően adott volt a következő kérdés: hogyan kell, lehet egy ilyen nagyarányú vereségből kijönni, hogy annak már semmilyen hatása ne legyen a következő mérkőzésen? 

– Úgy gondolom, érzem, hogy minden rendben – fogalmazott a barcikaiak szakmai munkájának irányítója. – Szerdán már felszabadult, jó volt a hangulat. Kellően magabiztosak vagyunk, megbeszéltük, hogy szeretnénk javítani. 

Vasárnap 19 órától az NB II. 3. fordulójában ismét hazai összecsapást vív a KBSC, a Budafoki MTE együttese érkezik a KolorCity Arénába. A látogatóknak az eddigi két mérkőzésükön még nem sikerült nyerniük, hiszen előbb 3–0-ra kikaptak Ajkán, aztán pedig 2–2-re végeztek saját környezetükben a Pécsi MFC-vel. 

– Nehéz mérkőzés vár ránk a Budafok ellen, hiszen ellenfelünk erős kerettel rendelkezik, jó játékerőt képvisel, remek játékosai vannak. Fontos, hogy jól kezdjük a meccset, és mindjárt az elején élesek legyünk – hangsúlyozta Varga Attila. 

A Békéscsabán két sárga lap után kiállított Heil automatikusan egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Rajta kívül Takács T. sérült meg még a Dorog elleni összecsapáson, emiatt keretben sem volt a múlt hét végén, azonban állapota javult, így vélhetően visszatér. A KolorCity KBSC várható kezdőcsapata vasárnap: Megyeri II. G. – Szemere, Ur, Dvorschák, Szekszárdi, Süttő – Pálinkás, Nagy J., Csatári, Székely D. – Kurdics (Takács).

(A borítóképen: Békéscsabán nagy vereségbe szaladt bele a Barcika | Fotó: MW)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!