Diósgyőri VTK vs. Soroksár SC

2022.08.08. 22:23

A soroksáriak is szabtak egy zakót

A DVTK a második meccsét is elveszítette, kieső helyről várhatják a folytatást.

Berecz Csaba

Fotó: Ádám János

A labdarúgó NB II-ben a 2. forduló utolsó meccsét Diósgyőrben rendezték hétfő este, a Diósgyőri VTK csapata a Soroksár SC együttesét fogadta.

Kettő és egy

A bajnokságban eddig lejátszott meccsek eredményeként a hazaiak kieső, vagyis a 18. helyről kezdték a találkozót, ugyanis az előző fordulóban, a BFC Siófok vendégeként 1-0-ra kikaptak. A Soroksár SC viszont a HR-Rent Kozármisleny elleni 3-1-es győzelemmel startolt, így ők kedvezőbb helyzetből várhatták a hétfő esti összecsapást. Nem is sokat, mindössze egyet változtatott a legutóbbi kezdőcsapatán Lipcsei Péter, a fővárosiak edzője: a védelemből Ikonomou maradt ki, a helyén Kékesi kapott bizalmat. A DVTK-nál ez a szám két fő volt, Siófokon a második félidőre becserélt Jurek és Bárdos most kezdő volt, viszont Csirmaz csak a kispadon kapott helyet, Oláh Bálint pedig keretben sem volt, a diósgyőri klub tájékoztatása szerint sérülés miatt. Rajta kívül Szűcs K. is a sérültek listáját gyarapította, Könyves szintén. A gólerős támadó a hírek szerint a múlt héten végig a csapattal edzett, de a meccs napján nem volt bevethető, ahogy az 1. fordulóban sem.

Két vendég gól

Ahogy azt előzetesen várni lehetett, a meccs elején a DVTK lépett fel kezdeményezően, a hátsó alakzatból a jobb oldalon Farkas D. volt aktív, sok passzal találta meg az ambiciózusan játszó Lukács D.-t. A másik szélen Jureknek nem volt ilyen jó segítője, de ő is észrevétette magát néhány elfutással, lövéssel. Amennyiben a vendégek kapusa nem élt volna ilyen jól együtt a játékkal, és nem védett volna jól, akkor a helyzetek alapján egy-két góllal már a hazaiaknál lehetett volna az előny. A nehéz időszakot átvészelte a Soroksár, és mivel úgy találták, hogy a hazaiak játéka nem olyan lehengerlő, hogy ezzel kivasalhatják őket, felbátorodtak. Egyre többet volt náluk a labda, a védekezésüket feljebb tolták, és elkezdték keresni a lövési lehetőséget a DVTK kapujánál. Ez olyannyira jól sikerült nekik, hogy három percen belül két gólt is összehoztak.

A 36. minutában Egy hosszan előre ívelt labdát Lőrinczy vett le a hazai térfél közepén, majd megindult a kapu felé, és 21 méterről kilőtte a bal felső sarkot (0-1). Nagyot nem változott a játék képe a találat után, a Soroksár a hazai térfélen járatta a labdát, és a 39. percben megduplázta előnyét. Lisztes a 16-os jobb oldalán jól vette észre, hogy mögötte, középen Hajdú R. üresen van, remek passzt adott, utóbbi pedig 16 méterről a bal alsó sarokba bombázott (0-2).

Szépítés

A második játékrész elején hiába várták a hazai drukkerek, hogy csapatuk nagy presszióval kezd, ez elmaradt, és miközben jellemzően a vendég térfélen folyt a játék, jöttek az ellencsapások. Előbb egy soroksári kontra végén Hudák fejjel szerezhette volna meg a harmadik találatot, ám ziccerben hibázott, majd az 57. percben Hajdú R., szintén egy ellentámadás végén, a bal oldalról a bal kapufát találta el. Válaszként hármas cserével próbálkozott Dragan Vukmir a hazaiak vezetőedzője, aki Szőke, Csirmaz és Vajda személyében látta, remélte a kiutat. Közülük Szőke igazolta, hogy rászolgált a bizalomra, ugyanis a 78. percben szépített: Farkas D. jobb oldali indítása után Lukács D. adta be középre, az érkező csere csatár pedig 5 méterről a bal alsó sarokba lőtt (1-2). Nem sokkal később Haris hibázott meccslabdát, aki a Lőrinczyvel történt kényszerítőzés után, Danilovicba lőtt. A hajrában a DVTK ugyan átköltözött a vendégek térfelére, de fölényük meddő volt, és nem sikerült pontot szerezniük.

A hazaiak teljesítménye nagyon messze volt az élvonalbelitől, második vereségükkel az NB II kieső helyéről várhatják a 3. fordulót.

Diósgyőri VTK vs. Soroksár SC 1-2 (0-2)

Diósgyőr, 3 180 néző. V.: Csonka (Csatári, Belicza).

Diósgyőri VTK: Danilovic – Farkas D., Hegedűs J., Szatmári, Bárdos – Holdampf, Bényei (Koman, 71.) – Lukács D., Bertus (Szőke, 59.), Jurek (Vajda, 59.) – Eppel (Csirmaz, 59.). Vezetőedző: Dragan Vukmir.

Soroksár SC: Kovács M. – Ternován, Kékesi, Valencsik, Csontos – Haris – Lisztes (Króner, 71.), Hudák (Nagy O., 90.), Lőrinczy, Hajdú R. (Pintér, 76.) – Lovrencsics B. Vezetőedző: Lipcsei Péter.

Sárga lap: Farkas D. (74.), Csirmaz (77.), Hegedűs J. (77.).

Gólszerző: Szőke (78.), ill. Lőrinczy (36.), Hajdú R. (39.).

Jók: Farkas D., ill. Lőrinczy, Lisztes, Valencsik, Haris, Hajdú R.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!