Röplabda Vegyész RC

2022.07.07. 12:30

Warzywoda a Barcika második új játékosa

Bejelentette csütörtökön második nyári igazolását a GreenPlan Vegyész RC Kazincbarcika élvonalbeli férfi röplabda csapata.

MI

Forrás: VC Bitterfeld-Wolfen VC Bitterfeld-Wolfen/facebook

Az észak-borsodiaknál folytatja pályafutását a lengyel feladó, Maksymilian Warzywoda. A 24 éves röplabdázó három éve külföldön játszik, és már a felkészülési időszak első edzésen a szakmai stáb rendelkezésére fog állni.

A 190 centiméter magas játékos Varsóban ismerkedett meg a röplabdázás alapjaival, harmad- és másodosztályú együttesekben játszott hazájában. Először Dániában (Hvidovre Volleyball Klub), majd Németországban (VC Bitterfeld-Wolfen) és Romániában légióskodott, legutóbb a kolozsvári Universitatea Cluj feladója volt. A játékosra egy orvosi vizsgálat vár még, amennyiben ott mindent rendben találnak a szakemberek, életbe is lép a kontraktusa.

A VRCK ezt megelőzően – június 22-én – a kaposvári Kiss Máté érkezését közölte, aki liberó poszton lesz bevethető. A Barcikától korábban, eddig három játékos távozott: Csizmadia Tamás, Bibók Balázs, illetve Lukasz Ciupa. Arról is beszámoltunk, hogy Dudás Tamás a stábhoz csatlakozik másod-, illetve erőnléti edzőként.

A VRCK jelenlegi kerete
Feladók: Carlos Páez, Maksymilian Warzywoda.
Centerek: Juhász Péter, Rodrigo Moraes.
Szélső ütők: Blázsovics Péter, Péter Benedek, Szabó Dávid, Árva Milán, Péter Márton, Miklósi-Sikes Zétény.
Liberók: Kiss Máté, Budai Balázs.
A felnőtt kerettel kezdi majd a felkészülést augusztus 1-jén Cziczlavicz Dávid és Garan Bálint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!