Labdarúgás

2022.05.14. 08:50

Megyei foci: büntetések és fegyelmi határozatok

Fotó: Shutterstock

A Magyar Labdarúgó-szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságának fegyelmi bizottsága az előző fordulóban a megye I.-es és megye II.-es bajnokikon kiállított játékosok ügyében úgy határozott, hogy Nagy Dominik (Borsodnádasd), Gondos Adrián Márk (Mezőkeresztes), Becánics Zsolt (Szikszó), Dankó Máté (Varbó) és Stefán Milán (Sajóvámos) 3-3, Zsigrai Bálint (Bánhorváti), Gulyás Gergely (Erdőhorváti), Rakaczki Bálint (Gönc), Karancsi Zoltán (Bükkzsérc) és Pap Kristóf (Bogács) 1-1 bajnokin nem léphet pályára. 

Egyéb fegyelmi határozatok 

Az Onga – Ózd Sajóvölgye Focisuli megyei II. osztályú, Észak csoportos találkozót Onga lemondta. A találkozó 3 pontját 3–0-s gólkülönbséggel Ózd javára igazolták, Onga sportszervezete pedig írásbeli megrovást kapott. 

Fehér Zsolt (Sajóvámos) sportszakembert öt felnőtt, Tóth Rajmund (Nyékládháza) sportszakembert egy felnőtt bajnoki mérkőzéstől tiltották el. 

Sajóvámos sportszervezetének, rendezési hiányosság miatt, a soron következő hazai bajnoki mérkőzésére saját költségén szövetségi ellenőrt kell fogadnia, a rendezői létszámot pedig tizenkét főre kell emelniük. 

A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága az NB I.-ből az Újpestet és a Budapest Honvédot, míg az NB II.-ből a DVTK-t pénzbüntetéssel sújtotta – derül ki a május 12-i ülésről szóló közleményből. 

Az NB I.-ben az Újpest FC a Zalaegerszegi TE FC elleni hazai, valamint a Ferencvárosi TC és a Kisvárda MG elleni idegenbeli mérkőzésen történt szurkolói cselekmények – obszcén kifejezések bekiabálása, nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz ismételt használata – miatt kapott pénzbüntetést. Hasonlóan a szurkolók miatt büntette a fegyelmi a Budapest Honvédot is, amelynek szimpatizánsai a Ferencvárosi TC és a Kisvárda MG elleni hazai, valamint a Gyirmót FC Győr elleni idegenbeli mérkőzéseken zavarták meg a rendet. 

Az NB II.-ben a Diósgyőri VTK kapott pénzbüntetést, mert a miskolci együttes drukkerei a Soroksár SC elleni mérkőzésen megbotránkoztató, obszcén kifejezéseket kiabáltak. Lapunk információja szerint 400 ezer forintot kell fizetnie a diósgyőri klubnak.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!