DVTK röplabda

2022.05.02. 10:02

A másodikat is az MTK csapata nyerte

Nyolcvan perc alatt diadalmaskodtak Miskolcon a fővárosiak.

KT

A 7. helyért és az ezzel járó bennmaradásért harcol a DVTK gárdája a női röplabda Extraligában. A piros-fehérek az első meccset 3:1-re elvesztették az MTK Budapest vendégeként, így tegnap este abban a tudatban léptek pályára, hogy nyerniük kell a versenyben maradás érdekében, a három nyert meccsig tartó csatában. A piros-fehérek nélkülözték a betegséggel bajlódó brazil Oliveirát, a cseh Kuzelová pedig sérülése miatt nem állt csapata rendelkezésére. 

Váltott vezetéssel haladt az első szett, majd az MTK két leütése lecsorgott a hazaiakról, aztán egy rossz szervafogadás után (4–7) időt kért a hazai mester. Kilyénfalvi nyitásaiból három pontot szereztek a fővárosiak. Kalmár bemutatott egy testcselt, majd ejtett, de a kékek ezt kivédték. Tatár is hozott a konyhára kettőt (9–14), aztán Horváth M.-től ajándékba kapott egy pontot a látogató (9–15). Kapaszkodott a Diósgyőr, és 10–16 után feljebb is araszolt (13–17). Az antennán megcsúszó labda a piros-fehéreknek kedvezett, ezt nagy mentések követték. A feladások egyik oldalon sem voltak mértani pontosságúak, így hullámzott a játék. Borsos a hálóba vágta nyitását, ezen jót nevetett, nyomban le is cserélték. A vendégek hozták első játszmalabdájukat, a közte hat pedig reális különbség volt (19–25).

Táncoltak 

A második szakaszban Szajkó jól dolgozott a hálónál (3–1), mégis gyorsan 6–6 lett. A trénerek zsinórban cserélgettek, Kiss E. sánca és Baidiuk leütése 8–6-os állást hozott. A budapestiek csatlakozójegyet váltottak, és 9–10-re fordítottak. 12–9nél Kalmár elidegeskedte nyitását, Boskó lecsapódó szervái után a miskolciak nehezen építkeztek (12–13). Az MTK minden pontját tánccal üdvözölte, technikai hibái mégis versenyben tartották ellenfelét. A DVTK 17–17-nél utolérte riválisát, sőt a vezetést is átvette az elbambuló fővárosiakkal szemben (19–17). A budapestiek másodszor kaptak szimpatikus ítéletet (19–19), ez nem szegte kedvüket. Egri óriásit mentett, hatalmas tapsot kapott, a 23–20 pedig sokat ígért, a játszma mégsem jött össze, pedig csak az i-re kellett volna feltenni a pontot (24–26). 

A következő felvonást 0–4gyel kezdte az MTK Budapest, de Gaitanakis nem kért időt, és neki lett igaza (3–4). Élvezhető labdamenetek után 5–5-nél újra a vendégsereg pillanatait láttuk, Sziládi ponttermelésével (5–9). A diósgyőri mester nyugalomra intette az övéit, a fór mégis nőtt. Sylejmani ágyúja jelentette a féket (8–11). Kilyénfalvi nem tette fel a szemüvegét, de Baidiuk rosszul nyitott (8–12). A forgás Sylejmanit küldte a nyitó posztjára, és ez jót tett (11–13), éledeztek a remények. Három könynyű pont után már úgy tűnt, hogy elment a hajó (11–17). A hazaiak felküzdötték magukat, Egri viszont kiütötte szerváját. Amikor 13–19 lett, már senki nem bízott a fordulatban. Hamar meg is adták magukat Kundrákék, akik teljesen szétestek, a nyitásfogadásnál megbuktak (14–23). A játszma- és a mérkőzéslabdát Windisch vágta a parkettre (18–25). 

Az újabb vereség egyben azt is jelenti, hogy a DVTK ebben a bajnokságban változatlanul nyeretlen.

Diósgyőri VTK – MTK Budapest 0:3 (-19, -24, -18) 

Miskolc, 125 néző. V.: Horváth M., Csizmarik. 

Diósgyőri VTK: Kalmár 2, Szajkó 6, Godó, Kiss E. 8, Sylejmani 17, Baidiuk 9. Csere: Kundrák (liberó), Sitku, Egri 3. Vezetőedző: Leonidas Gaitanakis. 

MTK Budapest: Kilyénfalvi 9, Sziládi 12, Boskó, Tettamanti 6, Windisch 18, Tatár 5. Csere: Szalai (liberó), Weidemann, Borsos. Vezetőedző: Leiszt Máté. 

Leonidas Gaitanakis: – Az MTK jobb csapat, mint a DVTK. Koncentráltabban és kulturáltabban röplabdázott, mint mi. Ellenfelünk kihasználta tudásbeli fölényét. 

Leiszt Máté: – Nagyon jó mentalitással küzdöttünk. Az első játszmában azt produkáltuk, amit kellett, a másodikban erőteljesek voltunk, a harmadik szettben pedig azt csináltuk, amire szükségünk volt. Fontos lépést tettünk előre. 

Az egyik fél három győzelméig tartó párharc állása: 2–0, az MTK Budapest javára. 

A negyedik meccset május 4-én, szerdán 20.15-től Budapesten játsszák. 
 

(A borítóképen: Szajkó (a labdával) hat pontot szerzett|Fotó: Vajda János)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!