DVTK röplabda

2022.04.19. 08:40

Nyíregyházán sem a DVTK az esélyes

Meglepetés lenne, ha a keddi napon nem zárulna le a Diósgyőr számára a rájátszás második köre.

Berecz Csaba

A női röplabda Extraliga rájátszásában, az 5–8. helyért zajló csatározások 3. fordulójában kedden 18.00-tól Fatum-Nyíregyháza – Diósgyőri VTK meccset rendeznek a szabolcsi megyeszékhelyen. A három nyert mérkőzésig tartó sorozatban az eddig lejátszott meccseket a nyíregyházi gárda nyerte, a múlt héten kedden hazai környezetben, rá három napra pedig Miskolcon aratott 3:0-s sikert. 

A piros-fehérek a nyíregyházi első találkozón egy, a miskolci második mérkőzésen két szoros szettre voltak képesek, de változatlanul nyeretlenek még az idei bajnokságban. Érdekesség, hogy legutóbb több mint egy éve, 2021. április 9-én tudott bajnoki meccset nyerni a DVTK. Akkor az MTK Budapest csapata ellen 3:2-re végeztek, ám ennek ellenére a kiesést jelentő 8. helyen végeztek, és egy visszalépésnek köszönhetően maradtak az élvonalban. A 2021/22-es évadban öt szettet nyert eddig a diósgyőri együttes, de a szabolcsiak elleni részsiker eddig még nem adatott meg neki. És az erőviszonyok ismeretében kisebb csoda lenne, ha Nyíregyházán el tudna csípni egy játszmát a DVTK. 

A piros-fehérek szakvezetőjétől, Leonidas Gaitana­kistól elsőként azt kérdeztük: a vereségek ellenére jónak tűnik az út, amin járnak? 

– A legfontosabb: én bízom a lányokban. Nyolc hete keményen dolgozunk, és nem könnyű egyik pillanatról a másikra versenyképesnek lenni. A Nyíregyháza ellen különösen nem, hiszen a két csapat lehetőségei között elképesztően hatalmas a különbség. Úgy gondolom, hogy a legjobb úton járunk, jelenleg kitartásra és szívósságra van szükségünk – mondta a diósgyőri női röplabdacsapat vezetőedzője, aki arra a kérdésre, hogy miben kellene javulni, akár már a mostani mérkőzésen, így felelt: – Amiről már szót ejtettem, vagyis abban, hogy versenyképesek legyünk a pályán. Elkezdtük játszani a saját játékrendszerünket, és a legfontosabb, hogy módszeresen dolgozzunk. Nem könnyű ilyen rövid idő alatt hatékony eredményt elérni, de azon vagyunk, hogy ez sikerüljön. 

Önmaguk lennének 

Felvetettük a trénernek, hogy nagy meglepetés lenne, ha kedden nem érne véget a párharc, és arról érdeklődtünk, hogy ha a győzelem nem is lehet elvárás csapatával szemben, mi az, amit látni szeretne a pályán. 

– Szeretném, ha a lányok önmaguk lennének, és az eddigi erőfeszítéseinket át tudnánk vinni a pályára a versenyhelyzet során. Vannak erősségeink és gyengeségeink, de mindig a legjobbat próbáljuk kihozni. Nem adjuk fel – mondta Leonidas Gaitanakis. 

Arról is érdeklődtünk a szakvezetőnél, hogy mennyire figyelik a másik párharcot, vagy majd elég lesz akkor foglalkozni a fő cél, a bennmaradás elérésével, ha lezárul a rájátszásnak ez a szakasza. 

– Egyelőre magunkkal foglalkozunk – válaszolta az edző. – Mert minden játék és mérkőzés teljesen más. És minden játékot és mérkőzést teljesen másként kell értékelnünk. Mi mindent megteszünk a siker érdekében, azt pedig majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég most, illetve a folytatásban. Mi most még építjük a csapat magabiztosságát, egészen a végsőkig. Hiszek a csapatban, és úgy gondolom, hogy a lányok többet érdemelnek.

A másik ágon

A női röplabda Extraliga rájátszásában, az alsóházi keresztjátékban, az 5–8. helyért zajló csatározásban a másik ágon Újpesti TE – MTK Budapest párharc zajlik. Egyelőre meglepetés nélkül, ugyanis az első meccset és a másodikat is az alapszakaszban előrébb végzett újpestiek nyerték, egyaránt 3:0-ra. Amennyiben ma is a hazai környezetben szereplő lila-fehérek nyernek, akkor ők szállhatnak harcba majd az 5. helyért, az MTK pedig a még bennmaradást érő 7. helyért léphet pályára a rájátszás utolsó körében.

(A borítóképen: Ismét Szabolcsban találkoznak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!