Labdarúgás

2022.03.19. 13:00

Síp, embléma, kártyák: régen vették, ma kapják

Napjainkban jó dolga van a megyei labdarúgó-játékvezetőknek.

Kolodzey Tamás

Forrás: Bujdos Tibor

Az egyetemi étteremben százharmincan ünnepeltek: kupákat és okleveleket kaptak, előléptetésekben részesültek, és díszvacsorán vettek részt. 

 

A bolttól az ajándékig 

 

Az MLSZ Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságának hagyományos eseményén ismét emlékezetes szavakkal rukkolt ki dr. Varga Zsolt, a testület elnöke: 

 

– Manapság is vannak elégedetlenkedők – kezdte az egykori FIFA-jelvényes asszisztens, majd így folytatta: – Amikor sikeres vizsgát tettem, utána szóltak az elöljáróim, hogy menjek el a sportszerboltba, és vegyem meg a mezre járó emblémát, a sípot, a sárga és a piros kártyát, a cipőt, a nadrágot, a felsőszerelést több színben, a táskát, a melegítőt, az órát. Napjainkban viszont az a helyzet, hogy mindenki mindent térítésmentesen megkap, az edzőtáborok és a bálok is ingyenesek, így tagjainknak csupán annyi dolguk van, hogy sikeresen töltsék ki a tesztet, majd fizikai vizsgát tegyenek, aztán lehetőleg hibátlanul végezzék a munkájukat a pályán. 

 

A megyei elnök – a hatásvadász szünet után – ezekkel a szavakkal fejezte be mondókáját: 

 

– Lányok és fiúk, egy-két dolog persze soha nem hull majd az öletekbe: az esetleges NB-s tagságotokért áldozatokat kell hoznotok. Ezt véssétek az emlékezetetekbe, és ennek szellemében vonuljatok ki a zöld gyepre.

 

(A borítóképen: Varga Zsolt egykori NB I.-es és FIFA-jelvényes asszisztens, megyei jb-elnök)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!