Vízilabda

2022.03.14. 08:56

Kaposvári vs. MVLC: Döntetlen decemberben, döntetlen most is

A férfi vízilabda OB I. 24. fordulójában szombaton idegenben játszott a ­PannErgy-MVLC.

Molnár István

Vismeg Zsombor. Fotó: Ádám János

Fotó: Ádám János

A férfi vízilabda-élvonal alapszakaszában a hét végén Somogy megyében, Kaposvárott ugrott medencébe a miskolci gárda. Az első negyedben az első gólt a hazaiak szerezték (Mijic), azonban utána Krasznai, Tőzsér és Biros B. is betalált, így fordult a kocka (1–3). Ebben a felvonásban még Petrovski szépített egy bejátszás után, így egy góllal vezetett a vendégegyüttes (2–3).

 

Gólra gól volt a válasz

 

A második felvonásban Biros B. bevágott egy büntetőt, Mijic duplázott, Vismeg Zs. pedig szépen kihasznált egy fórt (3–5). Ezután a Miskolcon is megfordult Berta következett, majd Kakstedter egalizált (5–5). A jó formában pólózó Tőzsér visszavette a vezetést, de jött utána az amerikai válogatott Langiewicz (6–6).

 

A harmadik játékrészben beragadt az MVLC, és ezt Mijic (büntető, 7–6), Dobos (8–6), illetve Horváth Á. használta ki (9–6). Vidumanszky László kapust cserélt, érkezett Csiszár a vendégeknél. Tő­zsér értékesített két helyzetet, így 9–8-cal zárult a negyed.

 

A befejező menetben gólfesztivált láthattak a nézők: Sélley Rauscher 9–9-re hozta a PannErgyt, amely ezután mindig válaszolt a soros hazai találatra. Petrovskiéra Biros (10–10), Petrovski újabb góljára Seman (11–11), Mijic ötméteresére Sélley Rauscher (12–12). 21 másodperccel a vége előtt Biros B. távolról betalált, azonban a KVK még ki tudott egyenlíteni, mégpedig Juhász-Szelei, 7 mp.-cel a dudaszót megelőzően (13–13). A két együttes tehát ugyanúgy döntetlenre végzett, mint a tavalyi esztendő decemberében Miskolcon, amikor 12–12-es döntetlen volt a végeredmény.

 

Kaposvári VK vs. PannErgy-Miskolci VLC 13–13 (2–3, 4–3, 3–2, 4–5)

 

Kaposvár, 300 néző. V.: Kovács S., Csizmadia Z.

 

Kaposvár: Csoma – Berta (1), Dobos D. (1), PETROVSKI (3), Langiewicz 1, Vindisch, MIJIC (4). Csere: Kakstedter (1), Jajcinovic (-), Palatinus (-), Juhász-Szelei (1), Varga B. (-), Horváth Á. (1). Edző: Surányi László.

 

MVLC: Hoferica – Várkonyi Á. (-), BIROS B. (4), Krasznai (1), Seman (1), Sélley Rauscher (2), Vismeg Zs. (1). Csere: Csiszár B. (kapus), TŐZSÉR (4), Böröczky (-), Tanczer (-), Molnár B. (-). Edző: Vidumanszky László.

 

Gól/emberelőnyből: 7/4, ill. 9/4

 

Gól/ötméteresből: 2/2, ill. 1/1

 

Surányi László: – Nem találunk ki a gödörből, amiben nagyon mélyen benne vagyunk. A játékunk borzasztó volt, többen már fejben kivették a szabadságukat, nem értem, hogy miért történik ez. Amikor három góllal vezettünk, le kellett volna zárnunk a mérkőzést, de egyetlenegy támadást sem tudtunk kivédekezni. Az utolsó percekben egy megnyert mérkőzést tudtunk döntetlenre menteni. Annak örülhetünk, hogy Vindisch Ferenc megdöntötte a legtöbb OB I.-es mérkőzés rekordját.

 

Vidumanszky László: – Ez az egy pont lehet, hogy egyik csapatnak sem ér sokat. Az első félidőben mi használtuk ki jobban a helyzeteket, de aztán fordult a kocka. Átvette a vezetést a Kaposvár, azonban visszajöttünk a meccsbe, még a győzelemre is volt esélyünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!