Megyei amatőr labdarúgó-válogatott

2022.01.25. 08:00

Nem sikerült a továbbjutás

A B.-A.-Z. megyei válogatott a második helyen végzett a hajdúsági selejtezőn.

MI

Forrás: MW

Fotó: Unger Tamás

Az elmúlt hét végén Hajdúszoboszlón rendezték meg a megyei amatőr labdarúgó-válogatottak észak-keleti regionális tornáját, amelyen Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye válogatottja küzdött meg egymással, az első, országos döntőt érő helyért. Mindegyik megyei csapat négy-négy (2x30 perces) összecsapást vívott meg, kettőt szombaton, kettőt pedig vasárnap. 

 

A borsodiak szombaton dél­előtt Hajdú-Biharral kezdték a csatározást, és 2–2-es döntetlent értek el. Kora délután a nógrádiak voltak az ellenfelek, és ez a mérkőzés is 2–2-es eredményt hozott. Kriston István vezetőedző alakulata ekkor két ponttal a második volt a táblázaton, vezetett Szabolcs-Szatmár-Bereg két sikerrel, hat egységgel. Vasárnap délelőtt a borsodiak 3–0-ra verték Heves megyét, aztán az utolsó mérkőzésen fontos lett volna a szabolcsiak legyőzése – ez azonban nem jött össze, 0–3 lett az összecsapás vége. A szabolcsiak egyébként a torna és egyben a maguk utolsó találkozóját is megnyerték ezután, így maximális 12 ponttal jutottak tovább. 

 

Kellett volna a siker 

 

– Az első nap mindkét mérkőzésen ikszeltünk, nagyon sajnáltuk, hogy a második szombati összecsapáson a nógrádiak ellen az utolsó pillanatban kaptuk a második találatot – mondta az Északnak Kriston István. – Sajnos, ez a tény rányomta a bélyegét a későbbiekre, másabb lett volna négy ponttal nekimenni a vasárnapi két meccsnek. Ennek ellenére a második napon jól kezdtünk, a csapat biztosan hozta a hevesiek elleni győzelmet, majd következett a szabolcsiakkal rendezett csata. A továbbjutási remények életben tartása miatt fontos lett volna a siker, mennünk kellett az eredmény után, emiatt a kelleténél talán nyitottabbak voltunk, és a szabolcsiak mindezt kihasználták az ellenakcióik során. Összességében ezen mérkőzést leszámítva a játékosok nem nyújtottak rossz teljesítményt, szervezett, egységes volt a gárda, megvolt a megfelelő hozzáállás és a kért játék is. A meccsek különben kiegyenlítettek voltak, apróságokon múlt csupán, hogy az aktuális csatát melyik válogatott veszi sikeresen. A stáb nevében ezúton is megköszönöm a kluboknak a sportszerű hozzáállást, hogy elengedték a játékosaikat erre a tornára. Hála istennek senki sem sérült meg, mindenki egészségesen térhet vissza klubjához, ahol folytatja a téli felkészülést. 

 

További négyes döntőbe jutott válogatottak: Pest megyei válogatott (gyulai selejtező), Baranya megyei válogatott (székesfehérvári selejtező), Komárom-Esztergom megyei válogatott (balatonfüredi/tihanyi selejtező).

 

A selejtező végeredménye

 

1. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 4 4 – – 11-0 12 

2. Borsod-Abaúj-Zemplén megye 4 1 2 1 7-7 5 

3. Heves megye 4 1 1 2 3-5 4 

4. Nógrád megye 4 1 1 2 5-8 4 

5. Hajdú-Bihar megye 4 – 2 2 4-10 2 

A torna borsodi gólszerzői: Majdanics Milán, Pataki Roland, Bódi Máté, Erdélyi Patrik, Nagy Zoltán, Bakos Zsolt, Gíber Attila.

 

(A borítóképen: Kriston István szerint három meccsen jól játszott a megyeválogatott)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!