Labdarúgó megyei II. osztály Kelet csoport

2022.01.10. 08:00

A kilencediktől őrizgeti az előnyt Erdőhorváti csapata

A labdarúgó megyei II. osztály Kelet csoportjában Erdőhorváti csapata telel az élen.

MI

Forrás: Olvasónk

Egy döntetlen és egy vereség mellett a többi tizenhárom meccsét megnyerte az ősszel a labdarúgó megyei II. osztály Kelet csoportjában az Erdőhorváti SC csapata. A hegyaljai település gárdája négy egységgel (40 pont) vezet két legnagyobb riválisa, az eddig szintén 36-36 pontot gyűjtött Abaújszántó KV és a Tokaj FC előtt.

 

A legjobb tudás szerint

 

– A tavalyi bajnokságot a negyedik helyen zártuk, az Alsózsolca magasan lett a legjobb, viszont a második Tokaj mindössze négy ponttal volt jobb tőlünk, a harmadik Szerencs VSE-vel pedig ugyanúgy 63, 63 pontot szedtünk össze – kezdte Rebecsák Norbert játékos-edző. – Ha itthon nem csak ikszelünk a Korláttal, és nem kapunk ki a Taktaharkánytól, minden bizonynyal érmesek lettünk volna. De mindegy, ez már a múlt. A mostani szezon előtt különösebb célt, helyezést nem fogalmaztunk meg, pusztán azt, hogy játsszunk a legjobb tudásunk szerint. Sok jó csapat van a csoportban, Tokaj, Abaújszántó-Korlát, Szerencs, Pácin, Sárospatak, Gönc... Az igazolásaink jól sikerültek, a csapat átlagéletkora 25 év, és a keretünk mintegy fele, 7-8 fő a községből származik. Az a véletlen műve, hogy ilyen fiatal összetételű a társaság, emberileg és posztokra kerestünk játékosokat, akiknek megfelelt az ajánlatunk. Ebben a munkában nagy segítségemre volt barátom és egyben játékosunk, dr. Kazsimér Bence. Aki első lesz bármilyen bajnokságban, elmondhatja azt is, hogy a szerencse mellette volt, ezt magunkra is lehet érteni, de sokat számított a csapategység. Októberben taktikus, okos játékkal nyertünk Tokajban, a sikerre előzetesen nem gondoltunk, de arra igen, hogy meglepetést talán okozhatunk. Akkor, az ott aratott győzelemmel, a 9. forduló után kerültünk az első helyre, és úgy voltunk vele, hogy akkor már, ha lehet, tartsuk is meg ezt a pozíciót.

 

Elég stabil védelem

 

Az egy-egy vereséget és döntetlent így kommentálta Rebecsák Norbert.

 

– Ezt az öt pontot hazai környezetben hullajtottuk el – jegyezte meg. – A 4. fordulóban az Abaújszántó-Korlát bizonyult jobbnak nálunk: vezettünk 1–0-ra, kihagytunk két nagy helyzetet, majd öngólt vétettünk. Szabadrúgásból újból előnybe került a vendégcsapat, ezt követően hajtottunk az eredmény után, de kaptunk még két gólt. A novemberi, Pácin elleni találkozón is mi kerültünk előnybe, akkor is ziccert hibáztunk, fordítottak a látogatók, de a félidő előtt még egalizáltunk. A 69. percben megint ők kerültek fórba, a harmadik gólunkat a 85. percben tudtuk megszerezni. Hozzáteszem, reális pontosztozkodás született egy szintén jól erősítő, rutinos embereket is felvonultató Pácinnal.

 

Az 1979-es születésű futballista-szakvezető a posztokat is sorra vette.

 

– Első számú kapusunk Olajos Attila, aki ugyan tolcsvai, de hosszú ideje Erdőhorvátiban dolgozik. Ő a rangidős, 39 esztendős, ő a csapatkapitány. A poszton a váltótársa Fridrik Roland – sorolta a másfél éve játékos-edzőként tevékenykedő Rebecsák Norbert. – A védelmünk elég stabil, 24 kapott góllal holtversenyben az elsők vagyunk. Belül a Novák Tibor, Hochvárt Bence duó igyekszik jól teljesíteni, a széleken Gulyás Gergely, Orosz Máté és Tóth Levente. A középpályára Popovics Patrik visszatért Cigándról, aki ugyanolyan tehetséges fiatal, mint Mika Martin, aki egy technikás labdarúgó. Dr. Kazsimér Bence sokat fut, és a pontrúgásai nagyon hasznosak voltak. Itt focizik még Molnár Máté, Orosz Miklós, Horváth Ádám, és felállástól függően Petró Dániel, aki hosszú időt töltött a DVTK-ban. A támadósorban Horváth Gergő a gólfelelős, már 20 találatnál jár. Petró Dániel itt is szerepet kaphat, vagy Bátkai József, csereként pedig Lakatos Miklós.

 

Legyen kellemes teher

 

Az erdőhorvátiak játékos-edzője elárulta, hogy mivel sokfelé vannak, dolgoznak a futballistáik, edzéseket nem tudnak tartani.

 

– Heti egy tréning jó lenne, hasznos lenne, pár dolgot tudnánk gyakorolni, de ez a helyzet, amivel nem tudunk mit kezdeni – hangsúlyozta Rebecsák Norbert. – Többnyire az adott mérkőzés után elmondom, hogy miként lesz a következő hét, hogy hová megyünk, mikor kell találkoznunk. Persze, miután fiatal srácokról beszélünk, mindenki igyekszik karban-, megfelelő erőben tartani magát. Jó a társaság, emberileg nincs probléma, mindig meg tudjuk beszélni a dolgokat.

 

A horvátiak trénere szólt még a szurkolókról, valamint az aranyérem, a feljutás lehetőségéről is.

 

– Hatszázan sem laknak a községben, de például Szerencsre, Tokajba elkísért bennünket körülbelül hetven drukker, a hazai meccseken van nagyjából 200, nemegyszer 300 néző – nyilatkozta Rebecsák Norbert. – A feljutással várjunk még egy kicsit, hiszen előttünk van még fél szezon, és mindenki az elsőt, bennünket akar majd megverni. Bár ez nekünk kellemes teher kell hogy legyen... A megyei I. osztály – ahol még sosem jártunk – más szint, biztos szükséges lenne két-három erősítés, de a nehézség az utánpótlás összehozása, mert alig van gyerek... Kemény meccsek elé nézünk márciustól, majd kiderül, mi lesz, de egyrészt nekünk is még rá kell tennünk egy lapáttal, másrészt vannak olyan riválisok, akik egyértelműen a felkerülést fogalmazták meg.

 

Köszönet Rebecsák Norbert megköszönte a támogatást az Erdőhorvátiból származó vállalkozónak, dr. Sándor Józsefnek, illetve cégének, a Fémalk Zrt.-nek, amelynek három helyen (Csepelen, Dunavarsányban és Erdőhorvátiban) van telephelye: „Az egész község nevében tolmácsolom a köszönetet azért a gesztusért, amit, amiket tesz, bár minden településnek lenne egy ilyen polgára... Az elvárása mindezért megvan, ennek mi eleget teszünk. A helyi önkormányzat az utaztatás terén támogatja a klubot.”

 

Labdarúgás: megyei II. osztály, Kelet csoport

 

1. Erdőhorváti SC 15 13 1 1 58–24 40

2. Abaújszántó KV 15 12 – 3 57–27 36

3. Tokaj FC 15 11 3 1 60–25 36

4. Szerencs VSE 15 10 1 4 59–24 31

5. Pácin SE 15 9 4 2 40–27 31

6. Gönc VSE 15 10 – 5 51–31 30

7. Tiszaladány KTPSIE 15 9 2 4 47–38 29

8. Sárospataki TC 15 7 1 7 37–29 22

9. Sátoraljaújhelyi TKSE 15 5 1 9 31–36 16

10. Mezőzombor FC 15 5 1 9 20–41 16

11. Mád FC 15 4 1 10 22–38 13

12. Taktaharkány SE 15 3 3 9 26–36 12

13. Karcsai LSE 15 3 3 9 27–49 12

14. Pálháza FC 15 3 – 12 30–61 9

15. Garadna-TSC 15 2 2 11 26–53 8

16. Telkibánya ASE 15 2 1 12 17–69 7

 

(A borítóképen: Az erdőhorváti csapat)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!