Diósgyőri VTK

2021.12.05. 20:36

Féltávnál feljutó helyen

Újabb győzelmet aratott a DVTK másodosztályú labdarúgócsapata.

Diósgyőri VTK vs. Budaörsi SC 2021. november

A labdarúgó NB II 19. fordulójának zárómeccsét, vasárnap este a Diósgyőri VTK gárdája a Budafoki MTE vendégeként vívta. A két csapat tavaly még az NB I-ben szerepelt, de visszakerülésre csak a DVTK-nak van esélye, a Budafok MTE nem a feljutásért, hanem a másodosztályú tagság megőrzéséért harcol. Hogy ez mennyire így van, azt jelezi, hogy diósgyőriek hét veretlen bajnokiból álló szériával készülődhettek erre az összecsapásra, a hazaiak pedig zsinórban hét nyeretlen meccs után szerettek volna győzelmet elérni.

A Budafoki MTE kezdőcsapata mindössze egy helyen változott a legutóbbi, az egy héttel korábbi meccsükhöz képest, a Békéscsaba 1912 Előre otthonában elért 1-1-es találkozóhoz képest Papp M. csak a kispadra került, az akkor becserélt Ihrig-Farkas pedig a kezdőbe. A Diósgyőrnél még ennyi módosítás sem volt, Kondás Elemér vezetőedző egy az egyben, ugyanazt a 11 játékost küldte pályára a fokiak ellen, mint akik egy hete, az FC Ajka ellen 2-0-s győzelem alkalmával kifutottak a kezdésre. A piros-fehéreknél Danilovic, Orosz D., Polgár és Szeles sérülés miatt nem volt keretben.

A szombat éjszakai hóesés után, a rendező klub, az olvadás és a pályamunkások közreműködésével megfelelő minőségű gyepszőnyeget biztosított a meccsre.

A meccset a hazai együttes bátran kezdte, az elején a vendég térfélen folyt a játék. A 6. percben a diósgyőri kapus, Póser, aki az előző szezonban még budafoki volt, időutazáson vett részt, a 16-oson kívülről, egy piros-fekete mezes labdarúgóhoz passzolt, a labda László D.-hez került, aki a félpálya közeléből az üresen tátongó kaput célozta meg, a laszti azonban a bal kapufa mellett ment ki a pályáról. Ettől felébredt a Diósgyőr, a fehér mezesek nagyobb tartással, hittel kezdtek el futballozni, és a hazai térfélre költözésből, a mezőnyfölényből, a 19. minutában összehoztak egy ziccert. Nem is akármilyet! Horváth Z. jó passza után, Zsolnai a 16-oson belül a budafoki hálóőr mellett elhúzta a labdát, majd 5 méterről a felső lécre bombázott. A kipattanó Könyves elé került, de 5 méterről neki sem sikerült a kapuba találnia, fölé lőtt. A folytatásban Horváth Z.-nek volt gólszerzési lehetősége, az elsőnél a 10 méterről leadott lövését a névrokon, Horváth A. mentette szögeltre, a sarokrúgás után pedig Kispálnak a kapu bal oldalába tartó lövésébe ért bele egy védő. A 37. percben ismét közel járt a gólszerzéshez a DVTK: Horváth Z. fejese után a labda a jobb kapufa tövénél hagyta el a pályát. A félidő hajrájában a pályaválasztónak is volt egy fejese, Adorján K. bóbitájáról szállt a laszti a keresztléc fölé.

Horváth Z. gólja

A második félidőben is a Diósgyőr mutatott kezdeményezőbb játékot, ennek ellenére az 57. percig várni kellett az első vendég lehetőségre, amely Horváth Z. olyan lövése volt, amely a kapus kezéről perdült szögletre. Ezt követően az addig szinte csak védekező Budafok igyekezett kiszabadulni a saját térfele ,,kalickájából”, és néhányszor el is jutott a DVTK 16-osáig, de helyzetet nem tudtak kialakítani a hazaiak. A 68. percben az agilis Zsolnai lőtt a jobb kapufa mellé, rá három percre pedig megszületett a DVTK megérdemelt gólja. Zsolnai baloldali beadása után, jobbról Molnár G. fejelte át a labdát a kapuson, a ketrecbe tartó játékszert a gólvonalról Fótyik ugyan kistukkolta, ám az érkező Horváth Z. 4 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (0-1). Nem sokkal később, a 77. minutában Könyves tehetett volna pontot a meccs végére, de Molnár G. jobbról érkező beadását a kapu torkában, fejjel, a léc mellé küldte. Az utolsó 10 percben nagyon dolgozott azon a Budafok, hogy olyan helyzetet hozzon össze, amiből egyenlíthet, de ezen erőfeszítéseiket nem koronázta a siker, a hazai együttesnek kilenvenegynéhány perc is kevés volt ehhez.

A DVTK újabb, megérdemelt győzelme azt jelenti, hogy féltávnál feljutó helyen állnak a piros-fehérek, köszönhetően annak, hogy vasárnap nyolc meccsesre nyújtották saját maguk veretlenségi sorozatát.


Budafoki MTE vs. Diósgyőri VTK 0-1 (0-0)

Budafok, 300 néző. V.: Szigetvári (Becséri, Aradi).

Budafoki MTE: Horváth A. – Szalai D., Jagodics, Fótyik, Kotula – Filkor (Szabó M., 69.), Soltész I. – Ihrig-Farkas, Adorján K., László D. (Zuigéber, 69.) – Kovács D. Vezetőedző: Csizmadia Csaba.

Diósgyőri VTK: Póser – Eperjesi, Hegedűs J., Szatmári – Kispál (Kocsis, 46.), Zsolnai, Oláh B., Molnár G. (Szűcs K., 89.), Bokros – Horváth Z. (Németh M., 80.), Könyves. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Sárga lap: László D. (56.), ill. Kocsis (81.).

Gólszerző: Horváth Z. (71.)

Jók: Fótyik, Ihrig-Farkas, ill. Eperjesi, Zsolnai, Oláh B., Horváth Z.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!