Sífutás

2021.12.03. 10:30

A sífutás őshazájában debütál Büki Ádám

A miskolci Büki Ádám december 3–4-én a norvégiai Lillehammerben mutatkozhat be a sífutás legnívósabb versenysorozatában, a világkupában.

Szűcs István

btr

Forrás: Olvasónk küldte

A Miskolci Honvéd SE sportolója november utolsó hétvégéjén a svédországi Idre városában megrendezett biatlon IBU-kupán kezdte a nemzetközi havas szezont. A folytatást, december 3–4-én, a sífutás őshazájában a sífutó-világkupa jelenti Büki Ádám számára.

A világelit áll rajthoz

– Lillehammerben életem első sífutó-világkupáján állhatok rajthoz – tudtuk meg Büki Ádámtól. – Pénteken a szabad stílusú sprinten, szombaton pedig a 15 kilométeres szabad stílusú versenyszámban állok rajthoz. Magyar színekben utoljára több mint hét évvel ezelőtt, Szabó Milán indult a sífutósport legnívósabb versenysorozatában. Nyilvánvaló, hogy itt a világelit áll rajthoz, a kvalifikációs szintek miatt még az olimpiától is erősebb a mezőny. Ebből adódóan várhatóan a sereghajtók között fogok végezni, viszont nagyon fontos tapasztalatszerzés lesz ez a verseny számomra, melyből rengeteget tudok majd tanulni.

(A borítóképen: Büki Ádám Norvégiában világkupázik)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!