Diósgyőri VTK

2021.11.21. 19:11

Négy szettben kaptak ki a lányok

Szombaton Budaörsön lépett pályára a DVTK női röplabda csapata.

Tóth Zoltán

Fotó: ÉM-Archívum

A kiesés elkerülése érdekében fontos mérkőzést játszott Budapest peremkerületében a miskolci csapat. Az egypontosok csatáján az volt a tét: amelyik csapat nyer, lépéselőnybe kerülhet már most, az Extraliga alapszakaszának hatodik fordulója után.

Godóé volt az első pont a nyitószettben, majd fej-fej mellett haladtak a csapatok, mígnem rontott hazai ütések, no meg Kalmár ász nyitásának köszönhetően meg nem léptek a vendégek (4-8). Időt is kért Leiszt Máté, rendezendő a sorokat, de csak egy ponttal tudtak közelíteni, mert Godó ismét „betalált”. Ám elég volt két hiba diósgyőri részről, s már 10-10 lett az állás, ami a vendégek mesterét késztette időkérésre. Hatottak is az intelmek, Godó, majd Sylejmani szerzett pontokat, de azután beindult Windisch, s 13-nál ismét egyenlő volt az állás. A szerencsével sem álltak hadilábon a kék-fehérek, akik átvették a vezetést, de Kalmár találata után ismét vendégelőny volt (16-17), ám mintha Borsos ász nyitása megroppantotta volna a miskolci falat, innen már az MTK uralta a játékot, s nyerte a szettet (25-18).

Buta hibák

A második felvonás hazai pontokkal indult, ám Sylejmani ütése, majd ász nyitása az egalizálást jelentette (2-2). Az új szerzemény, az azeri Baidiuk is bizonyította, nem véletlenül válogatott hazájában, pontjai nyomán már három egységgel vezettek a vendégek (6-9). A következő periódusban sajnos buta védekezési és támadási hibák jellemezték a diósgyőriek játékát, amit kihasználtak a vendéglátók, s vissza is vették a vezetést (14-13). Röpke szünetet is kért Farkas mester, hogy összeszedettebb játékra inspirálja lányait. Jovic jött, s remek blokkja után (16-15) lehetőség volt az egyenlítésre, ám beindult Windisch, s négy egységnyire növelte a hazai előnyt (21-17), ami miatt ismét időt kért a DVTK szakvezetője. Ez sem törte meg az MTK-hengert, bár Godó ismét szép találattal vétette észre magát, s Sylejmani is remek pontot szerzett (24-22), pauzát is igényeltek a házigazdák, akik ezután le is rendezték a szettet (25-22).

Időkérésre sarkallta

Sylejmani remekelésével indult a harmadik játékrész, s csak egy blokkról lecsorgó labdával szépített az MTK (2-4). Ezután is a diósgyőri légiós szerzett pontot, majd Godó szervája ért ászt, a sorok rendezésére kért időt Leiszt mester (4-8). Ám a piros-fehérek lendülete nem tört meg csak Kalmár hálóban landoló nyitása után (6-10). Taktikusan, fegyelmezetten játszott ebben az időszakban a DVTK, hét pontnyira el is távolodtak (6-13), ám ezt követően Fortuna nem igazán volt a miskolciakkal, fel is zárkózott a fővárosi gárda (9-13), ami időkérésre sarkallta Farkas Mihályt. Ami után Godó fineszesen a sarkot célozta meg, s találatával már 10-15-re módosult az állás. Windisch tartotta a lelket a hazaiakban, s néhány diósgyőri hiba is kellett ahhoz, hogy szorossá váljon az állás (15-16). Diósgyőri percek következtek, s amikor Zsofnyák találata is pontot ért, második pauzára rendelte lányait a hazai vezetőedző (16-20). Minden hiába, lányai hibáztak, Sylejmani viszont nem, így hét pontra nőtt a DVTK előnye (16-23). Nekidurálta még magát a hazai gárda, három pontot is hoztak, de Boskó a hálóba nyitott, s ezt a „ziccert” már nem engedte ki a Diósgyőr, nyerte a szettet (20-25).

Nagyon akarják

Felcsillant a remény a pont, pontok szerzésére, így is kezdte a negyedik játékot a vendégcsapat, de Windisch megálljt parancsolt nekik (6-4). Látszott a vendéglátókon, nagyon akarják ezt a győzelmet, persze a Diósgyőr sem adta olcsón a pontokat. Ám mégis az MTK húzott el, néhány diósgyőri hibát kihasználva (15-9). A fővárosiak nagyon beindultak, időt is kért a vendégcsapat, de a pauza sem segített, folytatódott az MTK sorozata (18-10). Mígnem egy remek blokk után mintha magához tért volna a borsodi csapat, sorozatban hat pontot szereztek (20-16), de ezután már csak kettőre futotta, miközben a hazai gárda lerendezte a szettet, s egyben a mérkőzést is (25-18).


MTK Budapest – Diósgyőri VTK 3:1 (18, 22, -20, 18)

Budaörs, 70 néző. V.: Újházi, Mezőffy.

MTK: GIOMMARINI 12, Kilyénfalvi 12, WINDISCH 19, SZILÁDI 12, Tettamanti 8, Berkó 3. Cs: Szalai A., Weidemann ( liberók), Borsos 1, Tatár 2, Boskó 2, Varga B. Vezetőedző: Leiszt Máté.

DVTK: Kuzelova 1, Sylejmani 11, GODÓ 14, KISS E. 8, Kalmár V. 4, Baidiuk 7. Csere: Kundrák, Balogh E. (liberók), Sitku, Lóczi, Jovic 2, Egri 1, Zsofnyák. Vezetőedző: Farkas Mihály.

Leiszt Máté: – Örülök az első győzelmünknek! Úgy éreztem, a találkozó tétje rányomta bélyegét a mérkőzésre, az esélyesség terhe miatt most a megszokottnál kicsit idegesebben játszottak a lányok. Emiatt a teljesítményük is váltakozó volt, de a győzelmet nem kell megmagyarázni.

Farkas Mihály: – Ez volt a hatodik mérkőzésünk a hatodik összetételben! Bízom benne, végre vége lesz ennek a sérülés- és betegség hullámnak. Ha végre elkezdhetünk összeszokni, akkor lesz potenciál ebben a csapatban, amit a mai mérkőzés is jól mutatott.

(A borítóképen: A piros-fehérek erejéből egy szett megnyerésére futotta)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!