Röplabda

2021.11.13. 19:54

Meglepetés, az nem volt

Hazai környezetben három szettben kapott ki az élvonalbeli, diósgyőri női röplabdacsapat.

Berecz Csaba

Fotó: Vajda János

A női röplabda Extraliga, 5. fordulójában, szombaton este, a miskolci városi sportcsarnokban a Diósgyőri VTK együttese a Vasas Óbuda csapatát fogadta. A hazainál a bosnyák Jovic sérülése miatt nem volt keretben, viszont a kisebb, nagyobb gondokkal küszködő Kuzelová, Kiss E. és Sitku végül vállalta a játékot.

Az első szett elején a diósgyőri együttes tartotta magát, ám 3-2-t követően, Kuzelová rossz nyitása után, amikor a túloldalon Malloy kezdett el szerválni, zsinórban öt fővárosi pont született, eredményes támadás befejezésekből, és emiatt a hazaiak szakvezetője időt kért (3-7). A visszatérés után is Vasas pont jött, és mivel a piros-fehérek fogadójátéka halvány volt, a vendégek előnye folyamatosan nőtt (6-13). Aztán amikor a hálónál, jó munkával két önbizalom növelő pontot is begyűjtöttek a diósgyőriek, jött Kalmár, aki a harmadik hazai rontott nyitást hozta össze (8-14). Amikor 11-17 állt az eredményjelzőn a vendégek szakvezetője előbb kettőt cserél, majd nem sokkal később újabb frissítést hajtott végre. A DVTK-ban Sitkut tudta beküldeni edzője, új érkezőnek. 15-21-nél, Boyko ász nyitása után hazai pauza következett, de ez nagy változást nem hozott (16-25).

Beragadt

A második menet elején ,,beragadt” a DVTK, 1-5-nél időt kellett kérnie Farkas Mihály edzőnek. Nem sokkal később Kuzelová nyitásait követően hozott össze pontokat a fehér mezes csapat (4-7), amire három vendég egység volt a válasz. A Vasas annak ellenére magabiztosan vezetett, hogy légiósai meglepő hibákat vétettek (9-13). A hálónál, sáncmunkában, szélső ütőben jobban teljesített a budapesti együttes, a diósgyőrieket az időkérés sem húzta fel (10-17). A szett hajrájában több játszmalabdát hárított a hazai gárda, de végül egy jó Vasas sánc véget vetett az elodázhatatlannak (18-25).

Erődemonstrációt tartott a harmadik szett elején a Vasas (0-5), jött is a ,,szokásos” hazai időkérés. Óriási különbség volt a két fél között, úgyhogy 1-11-nél következett az újabb diósgyőri pauza. A koncentrált piros-kékekkel szemben csak szenvedtek a DVTK játékosai (2-14), és miután a fővárosiak edzője kicserélt néhány embert a pályán, született néhány hazai pont (8-18). Mivel a folytatásban több volt a jó hazai megoldás, mint a vendég, a Vasas szakvezetője szünetet kért (14-21), de nem azért, mert a játszma kimenetele kétséges lett volna (16-25).

A DVTK ezúttal is pont nélkül maradt, ami nem meglepő, hiszen a piros-fehéreknek egy héttel később az MTK Budapest ellen, idegenben van reális esélyük arra, hogy begyűjtsék az első sikerüket.

Diósgyőri VTK vs. Vasas Óbuda 0:3 (-16, -18, -16)

Miskolc, 150 néző. V.: Sík, Ujházi (Kovács G., Nagy D.)

Diósgyőri VTK: Godó 7, Kiss E. 8, Kuzelová 5, Kalmár 1, Egri 5, SYLEJMANI 10. Csere: Kundrák (liberó), Sitku, Balogh E., Zsofnyák. Vezetőedző: Farkas Mihály.

Vasas Óbuda: Zernovic 9, Király-Tálas 1, Papp 7, MALLOY 11, Kalicanin 5, BOYKO 12. Csere: Stankovics (liberó), Vezsenyi 1, Fábián, Abdulazimova 2, Kump 6, Takács D. 4 Vezetőedző: Ioannis Athanasopoulos.

Farkas Mihály: –Más célokért küzd a két csapat, nálunk volt egy hiányzó, és három olyan játékos is, aki nem voltak száz százalékosak, de vállalték a játékot. A cél az volt, hogy legalább 15 pontot szerezzünk minden szettben, és ezt túl is teljesítettünk. Ezen az úton kell tovább mennünk, amit ma játékban mutattunk. Öröm, hogy ha kis időre is, de Sitkut tudtam játszatni.

Ioannis Athanasopoulos: – Jobban játszottunk, mint ellenfelünk, öröm, hogy minden játékosnak lehetőséget adhattam. A blokk teljesítménnyel nem voltam elégedett, a játék többi része rendben volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!