DVTK Jegesmedvék

2021.11.17. 08:40

Jól játszottak, de kikaptak

Kedden este vereséget szenvedett a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

Kolodzey Tamás

20211103 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország DVTK Jegesmedvék - Uni Győr ETO HC Magyar kupa férfi jégkorong mérkőzés. képen: TOKAJI VIKTOR VEZETŐEDZŐ

Forrás: ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

Kéthetes szünet után a 16. fordulóval folytatódott az Erste Liga küzdelemsorozata. A tabellán elfoglalt helyezések és a fővárosiak javára billenő nagy pontkülönbség ellenére a zsinórban tizenegy mérkőzést elveszített vendégek arra készültek, hogy méltó ellenfelei lesznek a hazaiaknak.

Balogh kezdte

Már a 2. percben emberelőnybe kerültek a miskolciak (fogásért Pokornyit küldték ki a bírák), akik a buliból megszerezték a korongot, és hosszú ideig járatták a lila-fehérek kapuja előtt. Többször is lőttek, de mindig akadt egy játékos, aki belevetődött a játékszer útjába, vagy pontatlan volt a célzás, így az UTE kivédekezte mínuszlétszámát. A 8. percben mindkét ketrec előtt adódtak létszámfölényes helyzetek, ezek azonban kimaradtak. Az első harmad feléig többször bombáztak kapura a Jegesmacik, sokra viszont nem mentek. Szabad kisbüntetése után az otthoniak játszhattak öt a négy ellen a 12. percben. Kiss Patrik bal oldali lövése után leperdült a korong, amelyet szemből, közelről Balogh B. tett a hálóba (1–0). A 19. percben egymás után két közeli UTE-bomba jött, az eredményjelzőn mégis maradt a minimális budapesti fór. A 8–13-as lőlap persze arról tanúskodott, hogy a diósgyőrieké volt a szakasz.

Varga és Szirányi

A középső húsz perc eleje a miskolciaké volt, a pirosak végig a lilák harmadában tanyáztak, ziccerig azonban nem jutottak el. Az Újpest nehezen fordult, és ha eljutott Duschekig, akkor tanácstalanul hokizott. A 28. percben másodszor került létszámfölénybe a Diósgyőr, amely a százhúsz másodperc alatt újra eredménytelen maradt. Érett az egyenlítés, ebben a sportágban viszont bármi előfordulhat – és elő is fordult. A 31. percben kontratámadást vezettek a vendéglátók, és a jobbról érkező korongot Varga A. pár lépésről vágta Duschek mögé (2–0). A 32. percben Jago és Vojtkó mérte össze erejét, a salamoni ítélet szerint mindketten bánták. Egy ideig három-három mezőnyjátékos adta elő produkcióját, a szellősség ellenére minden maradt a régiben. A DVTK-t a 36. percben a védő Szirányi jobbról, távolról hozta vissza, a jobb sarokba zúdított (2–1). A dudaszó előtt Doetzel akadályozott, a Jegesmedvék-bekkelés működött, így nem dőlt el a pontok sorsa.

Suter az üres kapuba

A 42. percben Wehrs bottal akasztott, utána izzadtak a társai, akik jól tartották magukat és az állást, majd ugyanezt tették Hadobás kiültetése alatt is. Elkeseredett rohamok következtek a harmadikért, miként az egyenlítésért is. Az 52. percben Doetzel a találkozó legnagyobb lehetőségét nem tudta beváltani, kis idő múlva Kiss Patrik gáncsolt, de nem lett iksz. A hajrában egymást érték a kiállítások, Tokaji Viktor időt kért, lehívta Duscheket, Suter pedig üres kapus góllal tette fel az i-re a pontot. A liga egyik legjobbja ellen idegenben 37–44 volt a kapuralövési statisztika, ezért és a vereség ellenére a jó játékért járt a dicséret.


Újpesti TE vs. DVTK Jegesmedvék 3–1 (1–0, 1–1, 1–0)

Budapest, 391 néző. V.: Haszonits, Tímár (Kis-Király, Pálkövi).

UTE: Márkus (Monostori) – Balázsi, Stadel, Coatta, Kiss Patrik (1), Németh A. (1) – Jago, Kiss Philip, Benk, Just, Kovács A. – Pokornyi, Varga A. 1, Csergő (1), Suter 1, Zsigmond Á. (1) – Balogh B. 1, Kovács S., Nemes. Vezetőedző: Virág Csaba.

DVTK Jegesmedvék: Duschek (Kiss B.) – Hyvarinen, Wehrs (1), Walker, Galanisz, Mihalik – Hadobás, Doetzel, Elgestal, Galajda, Lövei – Szirányi 1, Kiss R. (1), Miskolczi, Ritó, Vojtkó – Szabad, Farkas M., Pecsét. Vezetőedző: Tokaji Viktor.

Kiállítások: 14, ill. 18 perc.

Virág Csaba: – Sokat tettünk a sikerért, amely azonban nehezen született meg.

Tokaji Viktor: – Visszatértünk a régi kerékvágásba, mert csak egyszer lőttük a kapuba a korongot. Ráborítottuk a pályát az Újpestre, de két hét alatt elfelejtettük, hogyan kell gólt szerezni.

(A borítóképen: Tokaji Viktor elégedetlen volt az egy lőtt góllal)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!