Mezőkövesd Zsóry FC

2021.11.06. 12:30

Gólözön várható a Paks ellen

Szombat délután ismét hazai környezetben szerepel a Mezőkövesd Zsóry FC NB I.-es labdarúgócsapata.

Kolodzey Tamás

Mezõkövesd 20211030 Labdarúgás NB1 OTP Bank Liga NB1 bajnoki mérkõzés Mezõkövesd Újpest FC Foto: Nemzeti Sport - Szabó Miklós A képen: Tordai Árpád

Forrás: MW, Szabó Miklós

Fotó: Szabó Miklós

Az élvonalbeli labdarúgó-pontvadászat 12. fordulója keretében a sárga-kékek 14 óra 45 perctől a Paksi FC-t fogadják. A kövesdiek egy héttel korábban ugyanebben az időben meccseltek az újpestiekkel, és 2–2-t értek el, most szintén arra lehet számítani, hogy sok gól esik majd.

Az eddig lejátszott mérkőzések közül a paksiak kilencven percein esett a legtöbb gól: tizenegy fellépésükön 51-szer rezdültek a hálók. A lőtt találatokat tekintve a Paks áll az élen (27), a kapottak szempontjából (24) viszont csak a Zalaegerszeget előzik meg. A paksiak ezen a héten már játszottak egy mérkőzést: a Mol Magyar Kupában 5–0-ra győzték le a másodosztályú III. kerületi TVE gárdáját. Az eddigi, egymás ellen vívott eredményeket tekintve teljesen kiegyenlített a mérleg: a tizennyolc mérkőzésen hét dél-borsodi győzelem és négy döntetlen mellett hétszer az atomvárosiak nyertek. Az előző szezonban háromszor találkoztak a felek: kétszer MZSFC-siker született, míg egyszer döntetlen. Az őszi szezonban folytatódott a kövesdiek jó sorozata, hiszen a nyitófordulóban 3–2-re diadalmaskodtak Pakson.

A három pontért

– Nekünk elsősorban saját magunkkal kell foglalkoznunk – mondta Supka Attila, a matyóvárosiak vezetőedzője, akivel három találkozón 7 pontot gyűjtöttek a kövesdiek. – Fontos, hogy frissek legyünk a szombati találkozóra, mert az Újpest ellen a fáradtság jeleit lehetett látni, ennek következtében nem tudtuk nyerni. Bízom benne, hogy ha felrázzuk magunkat, akkor hazai környezetben eredményesen futballozunk majd. Ugyanis ha kihasználjuk ellenfelünk hibapontjait, megnyerhetjük az összecsapást. A paksiak nagyon eredményesen futballoznak, nem véletlenül szerezték a legtöbb gólt: több támadószellemű játékosuk van, ők sokat segítenek az akciók felépítésében, és a kapura is veszélyesek. Amennyiben sikerül masszívan védekeznünk és megnyerjük a párharcokat velük szemben, akkor nem lehetnek problémáink.

Abban biztos vagyok, hogy az úgynevezett előrejátékban a kilencven perc során meglesznek azok a lehetőségeink, amelyekből gólokat szerezhetünk. Még sok mindenben fejlődnünk kell, ilyen például a fizikai állapot, de ez nem megy egyik napról a másikra, és egy élvonalbeli csapatnak nem szabad úgy kinéznie, mint ahogy mi kinéztünk az Újpest ellen az utolsó húsz percben, ráadásul taktikailag is fejlődnünk kell.

Hazai pályán pedig nem lehet más a célunk, mint a győzelem megszerzése, mert fontos, hogy a válogatott szereplése következtében kapott szünetre jó hangulatban és jó pozícióba kerülve menjünk el. A meccs után két hetünk lesz arra, hogy nyalogassuk a sebeinket, rendbe rakjuk azokat a játékosainkat, akik eddig nem tudtak játszani. Bízom benne, hogy egyre több játékos tér majd vissza a keretbe, így nagyobb lesz a választási lehetőségünk, mint az elmúlt hetekben.


A kezdőcsapat

A hazaiaknál Besirovic, Bősz, Piscitelli, Vági és Vajda S. nincs bevethető állapotban. A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Tordai – Farkas D., Szépe (Pillár), Kocsis, Lakvekheliani – Karnitski, Cseke – Vojtus, Cseri, Nagy D. – Jurina.

(A borítóképen: Ezúttal is Tordai állhat a gólvonalra a kövesdieknél)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!