Kemény Dénes Komlexum

2021.11.04. 08:30

Ezernyolcszáz rajt lesz, és több százan indulnak

Rangos úszóversenyeket tartanak a hétvégén Miskolcon.

Kolodzey Tamás

20210914 Tokaj Az eredeti elképzelések szerint február 1-jén kezdődött volna el az Úszó Nemzet Program tesztüzeme (pilotprogram) négy városban; Budafokon, Debrecenben, Móron és Tokajban. Azonban a pandémia miatt a startot szeptember 13-ra halasztották. A Magyar Úszó Szövetség a 2013 óta futó „Minden gyermek tanuljon meg úszni” programot bővítette ki Fotó: Ádám János/ÁJ, Észak-Magyarország Képen: Hölcz Péter, a Miskolci Sportiskola úszószakosztály-vezetője, a program helyi koordinátora; Koncz Zsófia országgyűlési képviselő; Posta György, Tokaj polgármestere

Forrás: ÉM

Fotó: Ádám János

A Kemény Dénes komplexumban november 5–6-án rendezik a 34. Bitskey Zoltán Emlékversenyt, amely egyben a 27. Testvérvárosok Kupája is. A péntek-szombati eseményről szerdán sajtótájékoztatón beszélt Hölcz Péter, a Magyar Úszó Szövetség észak-magyarországi régióvezetője, a Miskolci Sportiskola versenyigazgatója, Kiss Attila, a megyei szövetség elnöke és Szabó László, az uszodát üzemeltető Miskolci Sportcentrum Kft. létesítményvezetője.

Imponáló számok

Megtudtuk, hogy az ország egyik legrégebben tartott viadala következik, az első napon 14, a másodikon pedig 9 óra 30 perc a kezdési időpont. A béka korcsoportúak (a 2014-es születésűek) és az idősebbek 33 szám keretében 1840 rajtot követően vágnak neki a számoknak, amelyek kemény küzdelmeket ígérnek. A tampereiek nem jöttek, a csíkszeredaiak és a kassaiak igen, a hazai klubok száma 18, a versenyzőké 342, az eredményhirdetéseké pedig 156. Dobogós ceremóniát azonban nem tartanak, az edzők megkapják az érmeiket és ők osztják ki az arra érdemeseknek. A járvány miatt a szülőket és a rokonokat arra kérik, hogy elektronikus formában otthon kövessék az eseményeket, mert csak mintegy száz, védettségi igazolvánnyal rendelkező hozzátartozót engednek be.

Az uszodát pénteken 11-kor bezárják és a nagyközönség szombaton sem használhatja a létesítményt, amely vasárnap már a megszokott nyitvatartással várja majd a sportolni vágyókat.

(A borítóképen: Hölcz Péter a bal oldalt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!