Vegyész RC Kazincbarcika

2021.11.28. 07:00

Bajnok brazil az ellenfélnél

Vasárnap Budapesten lép pályára a Vegyész RC együttese.

Molnár István

A múlt héten két sikert aratott a Vegyész RC Kazincbarcika férfi röplabdacsapata: az észak-borsodiak csütörtökön 3:2-re győztek az osztrák Ried ellen a Challenge Kupában (ahonnan ennek ellenére kiestek), majd vasárnap hazai környezetben 3:0-val múlták felül a Debreceni EAC-ot, extraligás összecsapáson.

– Másfél hét alatt öt meccsünk volt, és egy sorozatterhelés végén nem annyira egyszerű már játszani, azonban ez nem mentség a Debrecen elleni gyenge kezdésre, pusztán tény – jelentette ki Toronyai Miklós, a VRCK szakvezetője. – Az első játszma végén összekaptuk magunkat, jó döntéseket hoztunk, és a vezetés, a nyitó játékrész megnyerése átlendítette a csapatot a holtponton. Ennek köszönhetően a következő két szettben már nem forgott veszélyben a győzelmünk.

Jó pozícióban állnának

A Barcika vasárnap a fővárosban, a Pénzügyőr Sportcsarnokban játszik, ahol azonban nem a PSE lesz az ellenfele, hanem a tabella 3. helyén álló Kistext SE.

– Újoncok, de egyáltalán nem újonc kerettel rendelkeznek, ez látható az eredményeiken is – közölte Toronyai Miklós. – A tavalyi bajnok Pénzügyőr húzóembere, a brazil Reffatti náluk van, rajta kívül egy feladó és egy szélső ütő honfitársa, míg Kaposvárról hozzájuk igazolt az orosz center, Makarov, illetve Kalmár. Van tehát rutin is a csapatban, szóval nehéz találkozóra számítok, már csak azért is, mert a Kaposvár egyetlen vereségét éppen a Kistext okozta. Viszont mi sem vagyunk rossz csapat, szeretnénk elhozni a három pontot, hogy a bajnokság felénél jó pozícióban álljunk. Egy győzelemmel elég sok mindent visszahozhatnánk abból, amit az elején elrontottunk. Árva sérült, hogy Szabó D. pályára lép-e, az a helyszínen derül ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!