DVTK röplabda

2021.11.05. 12:00

A valós tudást várja el

Pénteken Kaposváron lép pályára a DVTK élvonalbeli női röplabdacsapata.

Molnár István

20211101 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország DVTK - Szent Benedek RA női extraliga röplabda mérkőzés. képen: EGRI KLAUDIA #9

Forrás: ÉM

Fotó: Kozma István

Három mérkőzés után egy ponttal áll a bajnoki táblázaton a DVTK extraligás női röplabdacsapata: a piros-fehérek a pontvadászat első körében 3:2-re kikaptak Újpesten, majd a másodikban 3:0-ra Békéscsabán, és hétfőn, november 1-jén ugyanilyen arányban győzött ellenük a balatonfüredi Szent Benedek RA gárdája a miskolci városi sportcsarnokban, a harmadik fordulóban. A házigazdánál már nem lépett pályára a Diósgyőrrel szerződést bontott Aleksandra Dmitrieva, valamint a maródi Sára Kuzelová és Sitku Renáta, bár utóbbi a második és a harmadik szettben kapott némi epizódszerepet.

– Sitku Renáta az egyik legjobb nyitónk, ezért megbeszéltük a mérkőzés előtt, hogy amennyiben szükséges, és vállalja, akkor a szerváknál lehetőséget fog kapni, hátha egy-egy nyitóhelyről érkező labdával meg tudjuk nehezíteni a Balatonfüred dolgát – mondta Farkas Mihály, a DVTK vezetőedzője. – Azonban ahhoz, hogy ugorjon, sérülése után még további két-három hét szükséges, mert jelenleg nem elég erős a bokája. Hasonló állapotban van cseh légiósunk, Sára Kuzelová, a centerposzt sok ugrással jár, ő is nagyjából két hét múlva lehet rendben.

Bár a DVTK 3:0-ra kikapott, a csapatot először élőben figyelő hazai közönség többször tapssal jutalmazta a látottakat.

– Voltak hibáink, amik jórészt abból adódtak, hogy orosz játékosunk távozása miatt olyan nyitásfogadási alakzatban álltunk fel, amit előtte soha nem gyakoroltunk. Egri Klaudiának, aki átló, át kellett jönnie nyitásfogadó-négyes ütő posztra. Volt felugrásos nyitás is a másik oldalon, és az ilyen stílusú szervának a fogadására kevésbé voltunk felkészülve. Szerencsére az első, a második, de leginkább a harmadik szettben voltak olyan periódusok, amikor mutattak a lányok szép dolgokat, és ezt jutalmazta a közönségünk. A Balatonfüred olyan szituációkat is kivédekezett, amikor már benn láttuk a labdát, de ilyenkor is megkapta a csapat az elismerést a lelátóról. Erre van szükségük, a kívülről jövő, hosszú távú bizalomra, a vereségek ellenére is. Aztán ezt majd meg fogják hálálni a lányok.

Komoly légiósok

A Diósgyőr pénteken 18 órától Kaposváron az 1. MCM-Diamant Kaposvár alakulatának vendége lesz, és ezen az összecsapáson sem a borsodiak az esélyesek.

– Hasonló meccsre számítok, mint amilyen a hétfői volt – közölte Farkas Mihály. – Van a Kaposvárban Bajnokok Ligája-győztes horvát válogatott feladó, Ana Grbac, belga válogatott center, Nathalie Lemmens, azerbajdzsáni négyes ütő, Nikolina Boshnakova, valamint a szerb Tatjana Matic, akit nem kell Magyarországon bemutatni, több bajnokságot és Magyar Kupát nyert csapataival. Aztán még a Kaposvár röplabdázója a magyar válogatott egyik átlója, Szedmák Réka, továbbá a liberó Szpin Renáta. Úgyhogy nem lesz egyszerű dolgunk, főleg idegenben. Lépésről lépésre kell haladnunk, remélem, kicsit javulunk fogadásban, olyan szinten tudunk játszani ezen a téren, mint a Balatonfüred ellen a harmadik játszmában. Ez tényleg csak gyakorlás kérdése, a héten is ezt tettük. Jós nem vagyok, de ha kihozzák magukból a játékosok a valós tudást, akkor már elégedett leszek. Hogy ez eredményben, pontokban mit ér majd, azt nem lehet előre meghatározni.


A női Extraliga állása

1. Swietelsky-Békéscsaba 3 2 1 – – – – 9:1 9

2. Szent Benedek RA 3 2 – 1 – – – 9:2 8

3. Fatum-Nyíregyháza 3 2 – – – 1 – 7:3 6

4. Vasas Óbuda 3 – 1 1 1 – – 8:6 6

5. 1. MCM-Diamant Kaposvár 3 1 – – 1 – 1 5:6 4

6. Újpesti TE 3 – – 1 – – 2 3:8 2

7. Diósgyőri VTK 3 – – – 1 – 2 2:9 1

8. MTK Budapest 3 – – – – 1 2 1:9 0

(A borítóképen: Pénteken újabb bajnoki vár a piros-fehérekre)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!