Mezőkövesd Zsóry FC

2021.10.17. 09:30

Nem lottózik, csupán dolgozik Supka

Vasárnap 17 órától játsszák a Mezőkövesd Zsóry FC – Debreceni VSC NB I.-es bajnoki mérkőzést.

Kolodzey Tamás

20211009 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország DVTK - Mezőkövesd felkészülési mérkőzés. képen: BOKROS SZILÁRD #17 JURINA MARIN #99

Forrás: ÉM

Fotó: Kozma István

Néhány nappal ezelőtt Supka Attila lett a mezőkövesdiek élvonalbeli labdarúgócsapatának vezetőedzője. Az 59 éves szakember új tisztségében vasárnap délután, a Debreceni VSC elleni hazai összecsapáson mutatkozik be a fürdővárosiak kispadján.

Négyesben beszélgettek

A dél-borsodi klub edzőcentrumában először azt kérdeztük az új trénertől, hogy ki talált rá, amire ezt a választ kaptuk:

– A vezetés döntése alapján kerültem képbe. Tóth László szakmai igazgató azzal hívott fel, hogy Tállai András elnök úr szeretne velem beszélni. Egy éjszakám volt arra, hogy eldöntsem: igent vagy nemet fogok mondani. Megnéztem a keretet és néhány videófelvételt, hogy képben legyek, már ha úgy alakul a helyzet és a klub első embere is úgy gondolja. Másnap keveset, mintegy két órát négyesben beszélgettünk. Tállai Andráson kívül Hagyacki József, a labdarúgócsapatot fenntartó gazdasági társaság ügyvezető igazgatója és Tóth László volt még jelen. Szóba kerültek az ilyenkor szokásos dolgok: a csapat körüli tételek, a szakmai stábbal szembeni elvárások, majd egy kicsit mélyebben szakmáztunk. Jól haladtunk, hamar közös nevezőre jutottunk, így gyorsan kimondtuk, hogy együtt vágunk bele a munkába.

Ismerkedési fázis

Szóba hoztuk a fürdővárosiak játékosállományát, keretük esetleges változásait és a diósgyőri edzőmérkőzést is.

– Mivel az elmúlt szezonban, amikor még a Kisvárda trénere voltam, többször is meccseltünk, ezért új csapatomból szinte mindenkit ismertem, néhány külföldi esetében azonban nem voltam képben – folytatta Supka Attila. – Elöljáróimnak hangsúlyoztam: úgy ítélem meg, hogy a gárda személyi állománya alkalmas arra, hogy az eddigitől eredményesebb teljesítményt nyújtson. Ami a leendő új fiúkat illeti: egy edző soha nem az embereit hozza, hanem azokat, akik alakulatán tudnak segíteni. Az őszi szezon végéig eltelik pár összecsapás, ezalatt majd kialakul, hogy mely posztok esetében kell frissítenünk. Most még nem kristályosodott ki bennem a változtatás igénye, hiszen az ismerkedési fázisban vagyunk, és december messze van. Néhányan már bedobták Vadócz Krisztián nevét, de az általunk történő leigazolása nem áll valós lábakon. A DVTK ellen idegenben simán hoztuk a felkészülési találkozónkat, és ennek örültem. Ugyanis vallom, hogy egy szakembernek minden mérkőzésből le kell vonnia a tanulságot. A piros-fehérek elleni fellépésig csupán egy napot dolgoztunk együtt, és a kivonulás előtt azt kértem a fiúktól, hogy hozzák azt, amit gyakoroltunk. Ezt megkaptam, ugyanakkor láttam azokat a hibákat, amelyeket ki kell javítanunk. Elárulom, hogy soha semmit nem hasonlítok össze, ez igaz a korábbi és a jelenlegi Mezőkövesdre is. Szilárd elképzelésem van a futballról, ha ezt meg tudom valósítani, akkor olyan sikeresek leszünk, mint a Kisvárda, amellyel az előkelő ötödik helyen kötöttünk ki. Tőlem távol áll a tippelés is, mert a futballban nem lottózni kell, hanem dolgozni, az elvégzett munka után pedig jönni fog az eredmény.

Bátran, felszabadultan

Az MZSFC új szakvezetőjétől azt is megtudakoltuk, hogy mit vár a DVSC elleni, 9. forduló keretében sorra kerülő találkozótól:

– Azt, hogy a játékosok tegyenek meg mindent a pályán. Elmondtam, hogy stábunk keresi azokat a labdarúgókat, akik minden mérkőzésen a maximumot nyújtják, de a kép felmérésére időre van szükség. Természetesen a három pont megszerzése a célunk, nekünk hazai pályán kell gyűjtögetnünk a pontokat ahhoz, hogy eredményesen szerepeljünk és előrelépjünk a tabellán. Ráadásul fontos, hogy önbizalmat szerezzünk az előttünk álló időszakra. A Debrecen jelentős szerepet töltött be a pályafutásomban, de ez az időszak elmúlt, korábban a hajdúsági csapat sikeréért dolgoztam, most viszont már azt szeretném, hogy a jelenlegi csapatom legyen minél sikeresebb. Arra kell figyelnünk, hogy felszabadultan és bátran futballozzunk, ha így lesz, akkor számunkra pozitív eredménnyel zárul majd ez a kilencven perc. Azzal pedig nem szabad foglalkoznunk, hogy Dzsudzsák nem játszik. Nekünk elsősorban arra kell figyelnünk, hogy kontrolláljuk a játékukat és agresszív védekezéssel megállítsuk ellenfelünk kapura veszélyes játékosait, például Ugrait vagy Bévárdit.


Várható kezdő

A kövesdiek közül Besirovic, Vajda S. és Vági sérült. A Mezőkövesd Zsóry FC várható összeállítása: Piscitelli – Farkas D., Kocsis G. (Pillár), Katanec, Lakvekheliani (Vadnai) – Chrien, Karnitski, Cseri – Vutov, Jurina (Drazic), Nagy D.

Az új stáb

Vezetőedző: Supka Attila

Másodedzők: Híres Gábor, Szántó Csaba

Erőnléti edző: Somodi László

Kapusedző: Tóth Iván

(A videóelemzőt később nevezik meg.)

(A borítóképen: A kövesdi csapatot [sárgában] először a múlt szombaton, Diósgyőrben dirigálta Supka Attila [jobbra])

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!