Mezőkövesd Zsóry FC

2021.10.18. 09:30

Drazic beállt, és eldöntötte a meccset

Fontos három pontot szereztek tegnap este a mezőkövesdi futballisták.

Kolodzey Tamás

20211017 Mezőkövesd Debrecen DVSC labdarúgás Nemzeti Sport Török Attila

Forrás: MW

Fotó: Török Attila

Az NB I.-es bajnokság 9. fordulóját több szempontból is különleges helyzetbe hozta a sors. A sárga-kékek a kéthetes holtidényben szakvezetőt váltottak, Supka Attila bemutatkozása pedig pont arra a Debrecenre esett, amellyel évekkel ezelőtt sok sikert, bajnoki címeket ért el. A szombati több mint váratlan eredmények következtében a fürdővárosiak a tizenegyedik, pillanatnyilag vonal alatti helyről várták a DVSC elleni csatát, így győzelmi kényszerben léptek pályára. Mindenki kíváncsian várta, hogy a távozott Pintér Attila alapcsapatát miképpen változtatja meg az örököse: nos, Supka Attila, ahogy az várható volt, rehabilitálta Pillárt, és betette Csekét, Katanecet viszont nem tudta, ugyanis pénteken megsérült. A DVSC nélkülözte az eltiltott Dzsudzsákot, a sípszó előtt azonban még senki nem tudhatta azt, hogy ez előnyt vagy hátrányt jelent a hajdúságiak számára. Kérdéses volt az Amerikát megjárt, volt sokszoros válogatott Németh Krisztián szerepet kap-e, ez is csak az összeállítás kiadása után vált ismertté (a cserepadra került, akárcsak a gólerős Tischler). A vendégeknél viszont kifutott az abaújszántói gyökerekkel rendelkező Korhut. A pályára vonuló csapatokat nagyszerű idő és pálya várta.

Remek volt az iram

Mindkét társaság a 4-2-3-1-es hadrendet választotta, közben a találkozó elején az iram felülmúlta a legkényesebb elvárásokat is. Bévárdi csúnyán eladta a labdát, ebből azonban nem tudtak profitálni a „matyók”. Néhány egészsséges felszabadító rúgás következett, meg a szokásos fogáskeresés. Bárányt ápolták a középkör közelében, majd lement, aztán visszatért. Harc ment a kiugratásokért, a létszámfölényes szituációkért, a kezdeményezés pedig a hazai oldalon bontakozott ki. Farkas D. és Lakvekheliani is segítette a támadójátékot. Mindkét gárda nagy energiát mozgósított annak érdekében, hogy a szerveződő támadásokat megállítsa, így nem is volt különösebb izgalom a kapuk előtt. A szögletek száma növekedett, a beíveléseket a belső tanári módon takarították ki. A 23. percben Cseke középről célzott, kicsivel bombázott fölé. Túlbiztosított védelmek jellemezték a játékot, mindez a gólok elkerülése érdekében. A 26. percben Karnitski ugratta ki Lakvekhelianit, akinek beadása Barátról pattant az alapvonalon túlra, egy méterre a jobb kapufától. A 29. percben Jurina előtt adódott az első ziccer, a center el is jutott a lövésig, labdáját azonban Gróf lábbal védte. Nem sokkal később másodszor is a szinte biztosig jutott az MZSFC, a védők azonban addig kapáltak, amíg mentettek. Ugrai távoli, veszedelmesen lepattanó labdáját Piscitelli másodszorra ölelte magához, ennek ellenére a hazai fölény nem érett góllá, így nulla nullával mentek a szünetre a csapatok.

Színvonalas volt

A szünetben a hajdúságiak beküldték Németh K.-t, ezzel jelezték győzelmi igényüket. Cseri a 16-oson belül addig cselezett, amíg elveszítette a labdát, majd Jurina döntötte össze-vissza a feketéket, a háló helyett azonban 15 méterről az égbe emelt. Rohamok és labdatartások váltogatták egymást, sok csúszkálással. Színesebb volt a dél-borsodi alakulat, a Debrecen a rombolásban járt élen. Az átadások minőségével akadt némi baj, így folyamatos játék nem alakult ki. A 60. percben Supka Attila kettőt cserélt, és a támadások előmozdítására buzdította játékosait. Az otthoni sarokrúgások góllal kecsegtettek, de a fejeseknél pár centiméter rendre hiányzott. A 70. percben Gróf elcsúszott, és erre csaknem ráfizetett. Nyílt sisakos és az átlagot jóval meghaladó színvonalú volt a találkozó, óriási harc ment a győztes találatért.

Jól cserélt

A hajrában is akaratos futballt láttunk, sok mozgással és becsületes teljesítménnyel. Végül a kisvárosban maradtak a pontok, és a látottak alapján meg is érdemelték a sikert, mert többet tettek érte. Supka Attila bemutatkozása tehát kétszeresen is jól sikerült: új csapata győzött, ráadásul jól cserélt, az egyik beküldöttje szállította számára a győztes találatot. Az együttesek a lefújás után megérdemelték a tapsot, a nyertes és a vesztes egyaránt megszolgálta ezt.


Mezőkövesd Zsóry FC – Debreceni VSC 1–0 (0–0)

Mezőkövesd, 1600 néző. V.: Bogár (Medovarszki, Csatári).

Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli (6) – Farkas D. (7), Pillár (6), Kocsis (6), Lakvekheliani (6) – Cseke (5), Karnitski (6) – Vutov (5), Cseri (5), Nagy D. (5) – Jurina (5). Vezetőedző: Supka Attila.

Debreceni VSC: Gróf (6) – Bévárdi (6), Baráth (6), Deslandes (6), Korhut (6) – Bódi (6), Varga J. (5) – Soltész (5), Ugrai (5), Ferenczi J. (5) – Bárány (5). Vezetőedző: Toldi Gábor.

Csere: Bárány helyett Németh K. (5) a 46., Vutov helyett Vojtus (5) a 60., Nagy D. helyett Calcan (5) a 60., Jurina helyett Drazic (6) a 75., Karnitski helyett Chrien (5) a 76., Soltész helyett Pintér Á. (–) a 77., Ugrai helyett Tischler (–) a 87., Cseri helyett Szépe (–) a 93. percben.

Sárga lap: Ugrai a 68., Farkas D. a 75., Calcan a 87., Cseke a 90. percben.

Gólszerző: Drazic (1–0) a 84. percben.

Supka Attila: – A forduló eredményeit látva sem volt bennünk félelem. Nagyon fegyelmezetten, agresszíven és nagy akarattal futballoztunk. Ennek az eredménye a mostani siker. Örülök a győzelemnek még akkor is, ha helyzeteink alapján nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Fontos volt az önbizalom visszaszerzése, ezt a siker, remélem, hozta is.

Toldi Gábor: – Valljuk be őszintén, olyan nagy helyzetünk nem akadt. Nem éreztem azt a tüzet a fiúkban, amit vártam tőlük. A kispadon egyébként végig azt éreztem, hogy van keresnivalónk, de a hajrában egy megingás eldöntötte a találkozó sorsát.


A gól története

75. perc: Farkas D. jobb oldali beadása után Drazic 10 méterről, jobbal, félfordulattal a kapu közepébe bombázta a labdát, 1–0.

(A borítóképen: A kövesdiek csapatkapitánya, Cseri passzolja el a labdát Bódi mellett)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!