Diósgyőri VTK

2021.10.06. 08:30

A ráadásban vesztették el

Hosszabbításos bajnoki meccset vívott kedden idegenben a DVTK.

Molnár István

Budapest 20210927 női Kosárlabda FCSM Csata DVTK Diósgyőr Fotó Nemzeti Sport Árvai Károly GREEN CHERIDENE

Forrás: MW

Fotó: Árvai Károly

A női kosárlabda NB I. 3. fordulójában kedden este NKA Universitas PEAC – Diósgyőri VTK mérkőzést rendeztek a baranyai megyeszékhelyen, a Lauber Dezső Sportcsarnokban. A házigazdák addigi mindkét összecsapásukat megnyerték, míg a vendég Diósgyőr 1 győzelem/1 vereség mutatóval érkezett bele ebbe a negyven percbe. Földi Attila együttese 5 idegenbeli meccsel kezd, és minden bizonnyal ezután, az október 24-i, TFSE-MTK elleni meccsel avathatja fel új csarnokát.

A második hármas

Tíz másodperc után Jovanovic kezdhette volna triplával a mérkőzést, de a labda nem landolt a gyűrűben. A másik oldalon Wentzel jó egyéni akciója jelentette az első pontokat a találkozón, azonban Green a piros-fehérek nyitókosarát is begyűjtötte. 98 másodpercet követően 6–2-re vezetett a PEAC, ám Jovanovic második kinti kísérlete már „ült”, remek labdát kapott Medgyessytől. A pályán lévők közül ekkor Wentzel volt a legjobb formában, a miskolciaknál Jovanovic jelentkezett két értékesített büntetővel (8–7). Jöttek Nelson másodpercei, elsősorban neki köszönhetően kissé meglépett a Pécs (14–7), négy perc után időt is kért Földi Attila. Tóth F. jött be cserében a DVTK-nál, a vendégeken Jovanovic második hármasa segített nagyot (16–10). Három légiós a kispadra került a látogatóknál, lepattanókban és eladott labdákban is jobban állt a PEAC. A félidő hajrájában még rátett a pályaválasztó, ez a játékrész nagyon nem a Diósgyőré volt, bár Aho triplája nem volt csúnya (24–17).

Elkelt volna

A második felvonásban Kiss A. helyezte el először a játékszert a kosárban, majd Bernáth csent labdát, és élt is a lehetőséggel (24–21). A padon maradt a Pécs, amiért 29 mp.-et követően időt is kért Csirke Ferenc. Sarokék jöttek bele ismét, személy szerint ő is, így ismét picikét elhúzott a hazai hölgykoszorú. Szűcs R. 2+1-e azt jelentette, hogy 10 egységgel, 33–23-ra vezetett a PEAC, a 14. percben nem maradt más eszköze a diósgyőri szakvezetőnek, mint az időkérés (35–23). Különösen a duplák terén „állt csehül” a DVTK, a 33 százalékos (4/12) mutató nem volt éppen eget verő. Marshall triplájával 40–25-re alakult az állás, aztán a 17. percben Jovanovic szórt egy kosarat. Wentzel Nelson nyomában volt az egységeket tekintve (12, illetve 14 pont), a miskolciaknál is elkelt volna egynél (Jovanovic) jobb teljesítmény. A Diósgyőr valamelyest összekapta magát, a nagyszünetre 44–33-mal mentek a csapatok.

Bekezdő vendégek

Green büntetői „tűpontosak” voltak, miként Jovanovic hármasa (45–38). Green továbbra is harcias volt, és ott volt, ahol kellett, úgyhogy a harmadik negyed elejére megint nyílttá tette a mérkőzést a DVTK (45–41). Diósgyőri időkérést követően Jovanovic-kosár következett (45–43), amikor is a Pécsnek volt szüksége pihenőre. Ekkor nem tudott mit kezdeni a borsodiak védekezésével a PEAC, de Marshall csak bejelentkezett egy 2+1-gyel. Jovanovic 50 százalékos volt hármasban (4/8), a csatának volt ritmusa, de itt is, ott is kihagyott helyzetekkel zajlott (54–48). A felvonást Wentzel egy jó büntetője zárta, de ezzel nem mentek el a DVTK győzelmi esélyei (55–50).

A zárónegyedben Aho szerzett nagy örömet a helyszínen lévő maroknyi DVTK-drukkernek (57–55), még 8 perc volt a mérkőzésből. Dudasová tört be határozottan, Wentzel triplát szórt, 64–55-nél időt kellett kérniük a vendégeknek. A találkozó utolsó öt percében időt kért a diósgyőri tréner (37. perc: 66– 55), jött is fel csapata (66–63), és 38:12-nél a házigazda „időzött”. Az utolsó percben Aho hármassal fordított (66–67), aztán jött egy Jovanovic–Dudasová-párbaj és a hosszabbítás (69–69). A ráadás izgalmas volt, a nagy küzdelemből a PEAC jött ki jobban.


NKA Universitas PEAC – Diósgyőri VTK 84–78 (24–17, 20–16, 11–17, 14–19, 15–9) – hosszabbítás után

Pécs, 300 néző. V.: Tőzsér, Fodor, Rácz.

NKA Universitas PEAC: Kiss V. (4), WENTZEL (18/3), Dudasová (11/3), Marshall (12/3), NELSON (18). Csere: Szűcs (3), SAROK (16/15), Brajkovic (2), Selcova (-). Vezetőedző: Csirke Ferenc.

DVTK: Medgyessy (13/6), Bogicevic (2), Kiss A. (6), JOVANOVIC (22/12), GREEN (15). Csere: Tóth F. (3), Aho (9/9), Kányási (6), Bernáth (2). Vezetőedző: Földi Attila.

Csirke Ferenc: – Jól kezdtük a mérkőzést, de a Diósgyőr vissza tudott kapaszkodni a negyedik negyedben. Maradt erőnk azonban a végjátékra, s ennek köszönhetően nyerni tudtunk.

Földi Attila: – Addig váltogattunk védekezést, amíg meg nem találtuk azt a módszert, amivel vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe. Kissé fáradtabbak voltunk, utaztunk, és azért csak idegenben játszottunk. Ez volt a második hosszabbításos meccsünk a győri után, ami egy nagyon kemény meccs volt. Arra, ahogyan a lányok harcoltak, büszke vagyok, a rendes játékidő végén volt esélyünk a győzelemre.

(A borítóképen: Green (5) volt a vendégcsapat egyik legjobbja)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!