Bükk Kupa

2021.09.17. 15:30

Jogászok két keréken

Profik és amatőrök egyaránt részt vettek a kerékpáros Bükk Kupa versenyen.

Kolodzey Tamás

Fotó: Kozma István

Talán még a szervezők sem gondolták, hogy milyen nagy sikerük lesz a vasárnapi, Bükkben tartott Somogyi József-emlékviadallal. A remek idő is hozzájárult ahhoz, hogy csaknem kétszázan tekertek a jávorkúti úton: voltak köztük versenyszerűen kerékpározók és hobbisták.

A sport öröméért

A sport öröméért – Mi együtt régóta, úgy húsz esztendeje biciklizünk, vagyis kellő edzettséggel a hátunk mögött neveztünk be – mondta a rajt előtt dr. Berkő Bence, aki dr. Bajáky Tamással vágott a mintegy tíz kilométeres szakasznak, amelyet emelkedők „fűszereztek”. – Mellesleg a páros kategóriában elsők lettünk, de ennek az esetünkben nincs jelentősége. Mi a sport öröméért, az egészségünkért űzzük ezt a műfajt, és persze pedálozás közben jól szórakozunk. Már elhatároztuk, hogy jövőre is jövünk, mert nincs kétségünk, a Bükk Kupát 2022-ben is kiírják majd a rendezők. A két induló portréjához tartozik: mindketten jogot végeztek, és a civil életben mindketten ügyvédként dolgoznak.

(A borítóképen: Berkő Bence és Bajáky Tamás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!