DVTK Jegesmedvék

2021.09.20. 08:30

A Macik izzasztották a MAC-ot

Az Erste Liga második fordulója keretében vasárnap este újra hazai környezetben játszottak a Macik.

Kolodzey Tamás

Fotó: Vajda János

A DVTK Jegesmedvék már napokkal korábban felhívta a szurkolók figyelmét egy kedves gesztusra. Arra, hogy az egyesület életében eddig még soha nem történt esemény előzi meg a korongejtést, ugyanis Láda Balázs – aki visszavonulása után klubigazgató lett – 17-es mezszámát visszavonultatják. A miskolci ikon a családjával vonult a középkörbe, ahol Egri István, a piros-fehérek elnöke köszöntötte, utána pedig rövid filmet vetítettek a pályafutásáról.

Egyik társaság sem állt ki teljes létszámban: a piros-fehérek tizenkilenc, a fővárosiak pedig húsz hokist neveztek a hazai viszonylatban rangadónak számító meccsre. A hálók elé az első számú portásokat, Duscheket és Bálizst állították a szakvezetők.

Újra 0–2

Az itthoni kapust nagyon megdolgoztatták a meccs elején, egyszer még sisaklövést is kapott, de megrázta magát, és a helyén maradt. Sok pontatlan indítás és tilos felszabadítás esett, aztán a 12. percben Macaulay került ziccerbe, amit kihagyott. 11:45-nél Hyvarinent akadályozásért kiküldték, és a MACnak csak 16 másodperc kellett a létszámelőny kihasználására. A harmadik soros Tóth G. balról, a kék vonal közeléből a lábak között küldött láthatatlan bombát a bal alsó sarokba (0–1). Még két perc sem telt el, mire Gooch közelről rést talált (0–2), s mint ismeretes, a pénteki nyitótalálkozó is így indult az Uni Győr ellen, kivéve Tokaji Viktor időkérését. Wehrs kapuvasat lőtt, sokan viszont bent látták a korongot, a jelenetet azonban nem nézték vissza. A 19. percben magas bottal való játék miatt kényszerből kiült, a diósgyőriek azonban jól jártak a mínuszlétszámmal, Galanisz ugyanis meglógott, és jobbról, közelről szépített (1–2).

Kettősből sem

A folytatásban Wehrs testre ütésért két percre elköszönt a társaitól, ebből az lett, hogy az Újbuda ugyan járatta a korongot, de miskolciak lesipuskás módjára kétszer is majdnem kiléptek. A 26. percben Schlekmann a játék késleltetése miatt került a büntetőpadra, és kész csoda, hogy ráadásként nem kapott fegyelmit, ugyanis hosszú ideig vonakodott lemenni. A DVTK nem kapta el a fonalat, tagjainak már a korong felvitelével is gondjai akadtak, így öt a négy ellen semmit nem tudtak kihozni. Később Kreisz cselezte be magát Duschek elé, bombázott is, örömre viszont nem volt módja. A folyamatos játékot akadályozta a sok színtévesztés. Az összecsapás közepén kettős emberelőnybe kerültek a hazaiak, így nagy esélyt kaptak az egyenlítésre. 94 másodpercük volt a 2–2-es eredményhez, mégis minden maradt a régiben. A 36. percben Bálizs kapuja mögé kalandozott, és nem ért vissza idejében a helyére, az egál azonban nem jött össze. Kakaskodás után páros kiállítás érkezett, négy a négy ellen pedig mindjárt több levegő jutott a feleknek. A 38. percben Schlekmann szemből a jobb sarokba csúsztatott, bár inkább gólt vétett, mint szerzett (1–3).

Nem adták meg

A harmadik harmadban Szabad fejre és nyakra irányuló támadás miatt 5 perc plusz végleges kiállítást kapott. Ennek következtében jelentős idő állt a fővárosiak rendelkezésére ahhoz, hogy eldöntsék a találkozót. Öreguras, lassú és nehézkes támadásszövésükkel nem mentek semmire, majd a dulakodások miatt sok volt a holtidő. Küzdelmesre váltottak a csapatok, közben Galajda a 48. percben félmagas lövéssel visszahozta a reményt (2–3).

A hajrában Macaulay bottal buktatott, fórjában nagy tűzijátékot mutatott be a Jegesmacik csapata, a játékszer mégsem akart bemenni. A 58. percben Gooch bevágta a negyediket (2–4), aztán még Ritó szerzett gólt, de a korcsolyájával passzolta be, ezért nem adták meg, Schlekmann üres kapus góljának végül már nem volt jelentősége (2–5).


DVTK Jegesmedvék – MAC HKB Újbuda 2–5 (1–2, 0–1, 1–2)

Miskolc, 610 néző. V.: Babic, Soós D. (Kedves, Vincze D.).

DVTK Jegesmedvék: Duschek (Kiss B.) – Doetzel, Hadobás, Walker (1), Galanisz 1, Mihalik – Hyvarinen, Wehrs, Szabad, Miskolczi, Ritó – Kiss R., Szirányi, Lövei (1), Mattyasovszky, Galajda 1 – Vojtkó, Farkas M. Vezetőedző: Tokaji Viktor.

MAC HKB Újbuda: Bálizs (Farkas R.) – Pozsgai, Varga (1), Schlekmann 2 (1), Gooch 2 (2), Tóth R. (1) – Macaulay (1), Csollák, Dansereau, Kreisz, Izacky – Tóth G. 1, Garát, Stevens (1), Molnár, Djumic – Ádám Zs., Ritter, Kozma. Vezetőedző: Kangyal Balázs.

Kiállítások: 15 perc plusz 20 perc végleges fegyelmi (Szabad), ill. 12 perc.

Tokaji Viktor: – A MAC ellen 0–2-es kezdés nagy luxus, ilyen hátrányt nem engedhetünk meg magunknak. Ekkor nem találtuk a helyünket a jégen. A második és a harmadik harmadban már jól dolgoztunk, az első húsz percben elkövetett hibáinkból pedig tanulnunk kell ahhoz, hogy tervünket meg tudjuk valósítani.

Kangyal Balázs: – Az első harmadban jól dolgoztunk, aztán megfordult a játék képe, részben azért, mert mi nem azt nyújtottuk, amit elterveztünk. Azzal nyertünk, hogy a helyzeteinket jobban használtuk ki. Örömteli, hogy mindkét oldalon voltak jó egyéni teljesítmények.

(A borítóképen: Túl nagy előnyt adtak a házigazdák a fővárosiaknak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!