I. DVTK Rakaczki Kupa

2021.08.11. 09:30

Két döntetlen a nyitó napon

Az A és a B csoport első mérkőzésével megkezdődött a hagyományteremtő szándékkal életre hívott, I. DVTK Rakaczki Kupa utánpótlás fiú labdarúgó torna.

Fotó: Marosréti Ervin

A nyitó találkozón a DVTK és a Kassa U16-os együttese nem bírt egymással a DVTK Stadionban, és az esti összecsapáson is döntetlen született a Vasas és a Puskás Akadémia között.

Fotó: Marosréti Ervin

Az ötnapos torna szerdán két újabb csoportmérkőzéssel folytatódik, amelyeket Putnokon rendeznek meg. 15 órától a Diósgyőri VTK az SK Slavia Prahával csap össze a Váradi Béla Sportközpontban, 18 órától pedig a Puskás Akadémia és az NK Osijek méri össze az erejét a Sajóvölgye Focisuli pályáján.

I. DVTK Rakaczki Kupa

U16-os, fiú felkészülési torna

B csoport, 1. mérkőzés

Diósgyőri VTK U16 – FC Kosice U16 0-0

DVTK Stadion, 100 néző. Játékvezetők: Szoboszlay Péter, Forgács Máté, Suszter Gábor.

Diósgyőri VTK U16: Németh B. – Szíjártó B., Bacsa B., Lichy K., Silimon L., Bodnár B., Bodnár T., Vass L., Bánk A., Sáreczki Sz., Bathó T. Csere: Dojcsák B., Ferencsik Á., Boros B., Rem D., Molnár Á., Macsó M., Pikó M., Tóth Zs., Briz Cs., Homenszki R., F. Gradzilo, Derényi N., Derényi Z., Vezetőedző: Kádár László.

FC Kosice U16: K. Matus – P. Lubomir, T. Balog, S. Komárek, P. Bojcik, A. Kacmary, V. Sebastian, N. Rebej, T. Zelenak, N. Tóth, I. Marek. Csere: M. Kalanin, R. Vodensky, M. Palfi, P. Novák, L. Petrik, F. Miklós, D. Pastor, M. Figel, S. Glovaczky, M. Polca, F. Juhan. Vezetőedző: Dominik Ivanko.

Fotó: Marosréti Ervin

Kádár László: – Egy egészséges drukk volt a srácokban az első perctől kezdve, de mentálisan sikerült átesniük ezen a holtponton. Az mindig külön öröm számomra, ha sikerül kapott gól nélkül lehozni egy mérkőzést, hiszen ez azt jelenti, hogy védekezésben jól zárjuk az ellenfél előtti területeket. Voltak szép támadásépítéseink, jó elgondolásaink, amiből sikerült a Kassa kapuja elé kerülni. Ami picit zavart, hogy ekkor nem voltunk kellően határozottak, élesek, ezért kimaradtak a lehetőségeink. Bízom benne, hogy a holnapi mérkőzésre ezen tudunk javítani, mert nagyon szeretnénk, ha jól folytatódna számunkra ez a torna.

Dominik Ivanko: – Negyed óra után már vezethettünk volna akár 2-0-ra is, de sajnos nem használtuk ki a helyzeteinket. Az első játékrészben jobbak voltunk, a fordulás után azonban a Diósgyőr vette át a kezdeményezést. Szerencsére ők sem találtak be, így igazságos döntetlen született.

A csoport, 1. mérkőzés

Vasas Kubala Akadémia U16 – Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia U16 1-1 (1-0)

DVTK edzőközpont, 100 néző. Játékvezetők: Dédesi Mátyás, Tóth Patrik, Gecsei Andrea.

Vasas Kubala Akadémia U16: Ivanics L. – Bárány G., Mérey M., Forgó D., Aradi A., Kalmár D., Márta L., Rehó B., Laudán Cs., Barkóczi B., Molnár M. Csere: Maier M., Király G., Nagy Á., Ottucsák Gy., Galaschek Z., Rózsa M., Prievara D., Rózsa D. Vezetőedző: Nagy Gábor.

Fotó: Marosréti Ervin

Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia U16: Lehoczki B. – Antal M., Ásványi D., Szűcs Sz., Kun O., Galántai T., Horváth K., Somfalvi B., D. Lahuncov, Mondovics K., Lőrincz A. Csere: Barkoczy K., Miskolci D., Vitályos V., Balogh D., Harmati T., Sallai D., Keringer Á., Visinka V. Vezetőedző: Körtvélyesi István.

Gólszerző: Kalmár D. (1-0, 11-esből) a 41., Balogh D. (1-1) a 65. percben.

Nagy Gábor: – Kiváló iramú mérkőzést játszottunk a Puskás Akadémiával egy nagyon jól előkészített pályán. Az első negyvenöt percben kiegyenlített játék folyt a pályán, utána viszont a Puskás fölénk nőtt, több helyzetet alakított ki. Ebben az időszakban született meg az egyenlítő góljuk, ezután akár a győzelmet is megszerezhették volna. Kicsit a végén szerencsénk is volt, de ha hozzáteszem, hogy az öt korosztályos válogatottunk ezen a napon még hiányzott, akkor összességében ez az egy pont sokat ér. Meglátjuk, hogy csütörtökön mire megyünk az Eszék ellen.

Körtvélyesi István: – Két hasonló képességű csapatot láthattunk az első félidőben, talán a nagyobb helyzeteink nekünk voltak, de ezekből sajnos nem tudtunk betalálni. A fordulás után mezőnyfölényt alakítottunk ki, ám a kapu előtt a formánk nem változott meg. A mutatott játékkal összességében elégedett vagyok, néhány kiváló egyéni teljesítmény mellett az összjátékban is komoly dinamikát tudtunk kialakítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!