Vértes Rally

2021.08.27. 15:00

Egy hónap után vissza a pályákra

Turán Frigyes és Bagaméri László győzelmi reményekkel indul a hétvégi Vértes Rallyn.

Fotó: Marosréti Ervin

Több mint egy hónapos nyári szünetet követően az előttünk álló hétvégén a Mór központú Vértes Rallye-val tér vissza a Mercarius Rally1 Országos Bajnokság, méghozzá a hatodik futammal. Az aszfaltos versenyen természetesen Turán Frigyes és Bagaméri László is rajthoz áll a Volkswagen Polo GTI R5 versenyautóval.

- A Vértes Rallye pályáit alapvetően már jól ismerjük az elmúlt évekből, szeretünk ebben a térségben versenyezni – jelentette ki határozottan Turán Frigyes. – Az elmúlt hetekben elegendő időnk volt arra, hogy megfelelően felkészüljünk az idei szakaszokból, a pályabejárás alatt pedig egy jó itinert rakhattunk össze. Ezek a gyorsaságik most kevésbé változatosak, három pályaszakaszt kell teljesítenünk több irányból, ebből kell kihoznunk a maximumot. Tavaly a második helyen zártuk a versenyt, örülnénk, ha az idei évben ezt sikerülne túlszárnyalni, de az elsődleges célunk, hogy jól szerepeljünk és mindenképp célba érjünk.

Jó hangulat, szép környezet

Bagaméri László is optimistán várja a hétvégi száguldást, a kevésbé sikeres elmúlt hónapokat már maguk mögött hagyták, most már csak és kizárólag a soron következő feladatokra koncentrálnak.

- A Vértesben mindig remek hangulatú verseny zajlik, szép környezetben, ahová sok szurkolót várunk – tette hozzá Turán Frigyes navigátora. – A nyári szünet után jó lesz ismét élesben versenyeznünk és találkozni a raliszerető közönséggel. Az autónk teljesen készen áll, a zalaegerszegi futamon kipróbáltunk pár új dolgot. Ezeket igyekszünk még finomhangolni a pénteki, hivatalos teszten. Felkészülten és lendületesen várjuk a szombati rajtot.

A Vértes Rallye-n a versenyzőknek két nap alatt összesen 11 gyorsasági szakaszt és több mint 130 versenykilométert kell teljesíteniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!