Mercarius Országos Rally1 Bajnokság

2021.07.18. 08:45

Velenczei helyett Vánsza az R5-ben

Kihagyja az idei egyetlen murvás bajnoki futamot a Gulf Racing Hungary párosa, a Velenczei Ádám, Igor Bacigál duó.

Marosréti Ervin

Fotós: Dudas Endre

Fotós: Dudas Endre

A csapat színeiben azonban mégis láthatunk egy csúcskategóriás versenyautót, hiszen Vánsza Zsolt és navigátora, Szedő Csaba egy SKODA Fabia R5-el indul a Székesfehérvár–Veszprém Rallyn, a Mercarius Országos Rally1 Bajnokság ötödik futamán.

Ésszerű lépés

– Sajnos a bajnoki cím nagyon távol került, így inkább az utolsó két aszfaltos versenyre koncentrálunk – mondta el summásan a távolmaradás okát Ádám, aki év elején nem számított ennyi apró technikai és vezetéstechnikai hibára. Egyáltalán nem vagyok elkeseredve,a két napos murvás verseny előtt is sokat foglalkoztam a versenyautóval, a versenyzéssel, hiszen több páros tesztjén is részt vettem, igyekeztem segítséget nyújtani a legjobb beállítások megtalálásában.

Vánsza Zsoltnak nem idegen a murva, hiszen, ha teheti, főként csak ilyen versenyeken indul el.

Élvezetes lesz

– Korábban Mitsubishivel mentem, nagyon élveztem azt is, de az R5-ös autó egy teljesen más dimenzió – mondta Zsolt. – A két lőteret ismerem, azon már mentünk korábban. Vannak pályák, amik újak számunkra és ezek igen nehéz, technikás, ugyanakkor nagyon gyors szakaszok. Kétszer is teszteltünk a futam előtt. Nagyon sokat köszönhetek Ádámnak és navigátoromnak, Szedő Csabinak. Mindenben segítettek, az autó beállításaiban, a pályák feldolgozásában. Jó kis csapat vagyunk, szeretek így versenyezni.

Esőt jósolnak a hétvégére a meteorológusok, igaz, a száraz pályáknak jobban örülne a Gulf Racing Hungary színeiben versenyző Vánsza–Szedő kettős, de ha esni fog, akkor essen mindenkinek, mondta nevetve a navigátor.

– Nincsenek világraszóló tervei Zsoltnak, hiszen nincs a kezében nagyon sok versenykilométer. Célba szeretnénk érni, mert az azt jelentené, hogy minden kilométert megtettünk, amit erre a versenyre terveztünk. Most az a legfontosabb, hogy tanuljunk, ezt pedig úgy érhetjük el, ha végig versenyben maradunk ezen a rendkívül nehéz viadalon. Folyamatosan gyorsulni szeretnénk, saját magunkhoz képest figyeljük az időket, jelenleg ez lehet az elvárás saját magunkkal szemben.

Két város, tíz gyorsasági

A hazai ralibajnokság egyetlen murvás bajnoki futama két központtal kerül megrendezésre. Szombaton Székesfehérvár ad otthont a versenynek, a szervizparknak és egy délutáni szuperspeciál szakasznak, míg vasárnap elköltözik a mezőny a Veszprémi Aréna mellé és összesen 10 gyorsaságit teljesítve ott ünnepelnek majd a célba érkezők.

(A borítóképen: Vánsza Zsolt)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában