felkészülési mérkőzés

2021.07.19. 09:15

Három hazai, válasz nélkül

Felkészülési „csúcstalálkozót” rendeztek szombaton a mezőkövesdi stadion gyepén.

Kolodzey Tamás

Fotó: Bódi Krisztián

Az élvonalbeli Mezőkövesd Zsóry FC és a néhány hónapja a legjobbak közül kiesett DVTK tesztmérkőzése rendhagyó volt. Ugyanis a két szakvezető, Pintér Attila és Kondás Elemér megállapodása szerint az összecsapást kétszer 70 percesre tervezték, és a szakvezetők ennek jegyében a második félidőre teljes gárdát cseréltek.

Mindkét klubban

A találkozó egyik érdekességét az adta, hogy egy teljes csapatot kiadott azok száma, akik korábban vagy éppen a közelmúltban mindkét klubnál megfordultak. Íme a pályára kerültek listája: Antal B., Bősz, Drazic, Eperjesi, Kocsis, Molnár G., Oláh B., Szeles, Vági és a stábokból Pintér és Benczés is egykor érdekelt volt mindkét oldalon. A másik érdekesség: az otthoniaknál a hajrában játszott Pintér Filip, a kövesdi mester tizenhat éves fia. A

z eredmény a papírformát igazolta, de azt is írhatjuk, hogy az osztálykülönbség gólokban jutott kifejezésre. A látottakat így kommentálták a vezetőedzők:

– Azt gondolom, hogy két jó csapat találkozott egymással – kezdte Pintér Attila. – Nagyon jó mérkőzést játszottunk a remekül felkészített Diósgyőrrel, ellenfelünk NB I.-es szinten futballozott. A játékosaink most játszottak először 70-75 percet, és véleményem szerint összességében jó teljesítményt nyújtottunk.

Kondás Elemér, a piros-fehérek trénere ezekkel a szavakkal értékelt:

– Az első félidőben jól játszottunk, a gólt leszámítva nem voltak komoly lehetőségei a Mezőkövesdnek. A második játékrészben sok fiatalnak adtam lehetőséget, és úgy érzem, hogy bátortalanabbak voltunk, már lassabban járattuk a labdát. Kijelenthetem, hogy jó mérkőzést játszottunk az erős ellenféllel, és az ilyen találkozókon kiütköznek a hibák.

A hazai sárga-kékek legközelebb pénteken vagy szombaton az MTK Budapest vendégeként és később meghatározásra kerülő időben a fővárosban szerepelnek, míg a piros-fehérek szombaton 17 órától Budapesten zárt kapus meccset vívnak a szaúd-arábiai Al-Hazem FC ellen.


Mezőkövesd Zsóry FC – Diósgyőri VTK 3–0 (1–0)

Mezőkövesd, 500 néző. V.: Németh Z.

Mezőkövesd Zsóry FC, az 1. játékrészben: Antal B. – Farkas D., Pillár, Katanec, Vadnai – Karnitski – Madarász, Cseri, Besirovic – Jurina, Nagy D. A 71. perctől: Bősz – Vági, Szépe, Kocsis, Vajda S. – Cseke, Chrien, Derekas – Vutov, Drazic, Besirovic (Jurina 98., Pintér F. 131.). Vezetőedző: Pintér Attila.

DVTK: Póser – Polgár, Szatmári, Szűcs K., Bárdos – Szeles – Kispál, Suljic, Oláh B. – Könyves, Zsolnai. A 71. perctől: Borsos – Eperjesi, Karan, Hegedűs, Bokros – Németh M., Zsemlye – Molnár G., Makrai (Orosz D., 117.), Jurek – Hornyák. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Gólszerző: Katanec (49.), Jurina (102.), Vutov (115.).

(A borítóképen: Extra hosszú meccset játszottak a felek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!